„Tarp trijuose miestuose vyksiančių festivalių vyks kultūriniai mainai, todėl panevėžiečiai ir miesto svečiai galės klausytis orkestrų iš visos Lietuvos bei užsienio. Festivalis prasidės birželio 5 d. ir tęsis iki rugsėjo 1 d. Programose skambės ir naujausi lietuviški kūriniai, ir hitais tapusios melodijos, ir užsienio kompozitorių kūriniai, kuriuos orkestrai paruošė specialiai įvairiose šalyse vykstantiems konkursams. Panevėžiečiai ir miesto svečiai taip pat galės išgirsti Lietuvių dainų šventės repertuarą. „Dūdų vasara“ bus gražus reginys, nes daugelis orkestrų parodys ir choreografinę programą“, – sako projektą rengiančios
koncertinės įstaigos „Panevėžio garsas“ dirigentas Remigijus Vilys.

Panevėžyje jau kelerius metus „Dūdų vasara“ vyksta Laisvės aikštėje, priešais meno galeriją ir kavinę „Galerija XX“. Simboliška, kad kavinė yra Užupio Respublikos, garsėjančios originaliais renginiais, ambasada, rašoma Panevėžio savivaldybės pranešime spaudai.

Pučiamųjų orkestrų vasaros festivalio tradicija yra atkeliavusi iš pajūrio. Dabar festivalis yra įgavęs naujų bruožų, platesnės geografijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją