“Jazz Eaters Award” statulėlė festivalio metu bus pristatyta Kauno Rotušėje, per oficialų festivalio atidarymą ir vėliau bus eksponuojama VDU koncertų salėje, S. Daukanto g. 28. Šiais metais nugalėtoją rinks nepriklausomų žurnalistų komisija kartu su festivalio organizatoriais ir “Pizza Jazz” atstovais.

“Džiazo valgytojų” apdovanojimas taip pavadintas neatsitiktinai: džiazo festivalių metu Kaunas gyvena ir tarsi “maitinasi” džiazu, teigia apdovanojimo steigėjai.

“Jazz Eaters Award” statulėlę “Pizza Jazz” rinkosi iš kelių menininkų pateiktų eskizų. Nuspręsta, kad apdovanojimą, iškeliaujantį pas iškiliausius džiazo muzikantus, kiekvienais metais turėtų kurti vis kitas Lietuvos menininkas.

Šį kartą apdovanojimą iš bronzos kūrė skulptorius Danielius Sodeika. 50 cm aukščio skulptūrėlė vaizduoja moters figūrą, peraugančią į stilizuotą pučiamąjį instrumentą. Danielius Sodeika, kuriantis instaliacijas ir skulptūras iš metalo ir medžio, yra žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų, jo darbų yra Nacionaliniame M.K. Čiurlionio muziejuje, B. Jelcino, JUNESCO kolekcijose.

Pirmasis “Jazz Eaters” apdovanojimas, kurį įsteigė restoranų grupė “Pizza Jazz”, buvo įteiktas 2002 metais, XII tarptautinio džiazo festivalio “Kaunas Jazz” metu.

Vilniečio menininko Vitalio Čepkausko kurtas “Džiazo valgytojas” atiteko iš Kamerūno kilusiam JAV džiazo muzikui Richardui Bonai. Tuomet su koncertais po Europą važinėjantis muzikantas apdovanojimo nepasiėmė, tad “Jazz Eaters Award” buvo išsiųstas greituoju UPS paštu.

Džiazo muzikos atlikėją, kuriam atiteko apdovanojimas, pernai kartu su žurnalistų komisija galėjo rinkti ir visi džiazo mylėtojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją