Gegužės 27 d. 19val. Kišeninėje salėje žiūrovai turės galimybę išvysti teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktorės Juditos Urnikytės monospektaklį „Išlaisvinti Žaną“ (pagal J. Anouilh pjesę „Vyturys“). Šis spektaklis – tai visų pirma iššūkis ir išbandymas pačiai aktorei bei ją supantiems žiūrovams.

Tai, pasak teatro pranešimo spaudai, atviras teatrinis vyksmas, savotiška monolaboratorija, kurianti aktorės – moters – asmenybės istoriją.

Gegužės 28 d. 19val. Didžiojoje salėje pristatomas spektaklis pagal debiutuojančios teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktorės Marijos Korenkaitės pjesę „Pabėgimas į Akropolį“, režisierius Aidas Giniotis.

Šiame spektaklyje jo kūrėjai atskleidžia savo kritišką požiūrį į šiuolaikinę, vartotojiškumu persismelkusią visuomenę. Šioji kritika leidžia „diagnozuoti“ ir pamatinę tokios visuomenės žmonių ligą - vienatvę, neišvengiamai provokuojančią abejingumą bei susvetimėjimą.

Scenoje septyni aktoriai iš spalvingos situacijų karuselės ir daugybės skirtingų personažų kurs vieną istoriją apie šių dienų pasaulį, kuris būna visoks: ir liūdnas, ir gražus. Šiemet spektaklio „Pabėgimas į Akropolį“ kūrybinė grupė buvo nominuota „Auksiniam scenos kryžiui“ už geriausią Nacionalinę dramaturgiją.

Gegužės 31 d. 12val., minint Tarptautinę Vaikų gynimo dieną, Didžiojoje salėje bus rodomas spektaklis, kaip jį įvardija kūrėjai, žmonėms nuo 6 metų „DiViDukas” pagal Thomo Ahrenso pjesę “Flimmer Billy”.

Šis spektaklis – tai režisūrinis teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktorės Ievos Stundžytės debiutas. Režisierė sako, kad šis spektaklis skirtas visiems tiems, kurie mėgsta spalvotą, įtraukiantį, bet apgaulingą pasaulį televizoriaus ekrane. Visus spektaklio veikėjus vaidina aktorių duetas Vesta Šumilovaitė ir Jonas Šarkus, kuris už vaidmenis šiame spektaklyje šiais metais nominuotas „Auksiniam scenos kryžiui“, o jiems talkina ir spektaklio metu muziką atlieka Vytautas Leistrumas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją