Taip bus pažymėtos išskirtinės datos, reikšmingiausi Lietuvos istorijos įvykiai: Žalgirio mūšis, Dariaus ir Girėno skrydis per Atlantą, Nepriklausomybės atgavimas ir kitos su Lietuvos istorija susijusios svarbios datos, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Taip organizatoriai planuoja patekti ne tik į Lietuvos, bet ir į Gineso rekordų knygą, kaip ilgiausio suoliuko, kurio ilgis - 1 kilometras, autoriai.

"Jeigu pasiseks, gali būti, kad šventės metu pavyks užfiksuoti ir antrąjį rekordą - kuomet daugiausiai žmonių vienu metu atsisės ant ilgiausio suolo ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje", - teigia vienas iš akcijos organizatorių Giedrius Jurkšaitis.

„Tai išties unikali proga taip originaliai pažymėti svarbų Lietuvai įvykį, puoselėti savo krašto kultūrą ir garsinti šalies vardą Pasaulyje", - apie akciją užsimena „Lietuvos ryto TV“ vadovas Edmundas Jakilaitis.

Pasibaigus akcijai organizatoriai suoliukus planuoja ir parduoti, ir dovanoti. Dalis už parduotus suoliukus surinktų pinigų atiteks labdarai.

Akcijos organizatorius tikina, kad didžioji dalis Lietuvos tūkstantmečio suoliukų bus egliniai, o paženklinti svarbiausiomis Lietuvai istorinėmis datomis – ąžuoliniai.

Visi Lietuvos gyventojai liepos 4-ąją kviečiami apsilankyti ant Medvėgalio kalno, kur šurmuliuos smagi tūkstantmečio šventė. Jos metu aukštojo pilotažo programą atliks daugkartinis pasaulio čempionas, Šilalės savivaldybės garbės pilietis Jurgis Kairys.

Klaipėdos dramos teatras susirinkusiems pristatys Lietuvos krašto istoriją menantį spektaklį - „Vytautas pas Kryžiuočius“, veiks amatų mugė, o smalsiausi grožėsis senovės kovų vaizdais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją