Baleto/šiuolaikinio šokio nominacijų buvo keturios: baleto spektaklio, šiuolaikinio šokio spektaklio, geriausių moters ir vyro vaidmenų. Už baleto spektaklį apdovanotas Didžiojo teatro dviejų vienaveiksmių baletų “Roland’o Petit choreografijos vakaras”. Už šiuolaikinio šokio spektaklį - choreografės Olgos Ponos sukurtas Čeliabinsko šiuolaikinio šokio teatro spektaklis “Laukimas”. Už geriausius moters ir vyro vaidmenis - Didžiojo teatro solistai Ilzė Liepa ir Nikolajus Ciskaridzė (už Grafienę ir Germaną viename “Roland’o Petit choreografijos vakaro” spektaklių – Pikų damoje”). Dar vienas apdovanojimas, Muzikinio teatro žiuri specialusis prizas, paskirtas Sankt Peterburgo teatrui “Choreografinės miniatiūros” už vieno originaliausių praeito šimtmečio rusų baleto choreografo Leonido Jakobsono spektaklio “Vestuvių kortežas” atnaujinimą.

Du iš laureatų - gerai žinomi Lietuvos publikai. Čeliabinsko šiuolaikinio šokio teatras dalyvavo poroje ankstesnių tarptautinių šiuolaikinio šokio festivalių “Naujasis Baltijos šokis” Vilniuje, choreografė Olga Pona vadovavo šio festivalio seminarams. Ilzė Liepa daug šoko su lietuvių baleto solistu Petru Skirmantu, keletą kartų yra dalyvavusi P.Skirmanto fondo “Dance” renginiuose Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, jai suteikta Lietuvos pilietybė. Be to, įžymioji rusų balerina yra ištekėjusi už lietuvio verslininko Vladislavo Pauliaus.

O.Pona bei Čeliabinsko šiuolaikinio šokio teatras dalyvaus ir artėjančiame festivalyje “Naujasis Baltijos šokis’03”, gegužės 5-11 vyksiančiame Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Šiemetinės rusų teatro premijos “Auksinė kaukė” laureatė O.Pona kartu su afrikiete Germaine Acogny (Žermen Akony), švedų kilmės Didžiosios Britanijos choreografe Lisa Torun bei žinomiausia Latvijos choreografe Olga Žitluchina vadovaus festivalio šokio seminarams. Čeliabinsko šiuolaikinio šokio teatras gegužės 10 d. Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžiojoje salėje surengs savo naujausio spektaklio “Žvelgiantys į amžinybę”, skirto pernai tragiškai žuvusio rusų choreografo Jevgenijaus Panfilovo atminimui, tarptautinę premjerą.

Dėsninga – tai jau nebe pirmas kartas, kai rusų šiuolaikinio šokio trupės, su kuriomis derybos dėl dalyvavimo festivalyje “Naujasis Baltijos šokis” pradedamos mažiausiai prieš pusmetį, prieš pat festivalį laimi “Auksinės kaukės” premijas – anksčiau taip yra nutikę su “Provincialnyje tancy” šokio teatru iš Sankt Peterburgo, Jevgenijaus Panfilovo baletu iš Permės, maskviečiu režisieriumi Genadijumi Abramovu bei – pernai – su Rusijos kameriniu baletu iš Maskvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją