Gegužės 22–24 dienomis rengiamos miesto šventės svečiai pirmąją dieną galės pajusti Tarpukario Laikinosios sostinės dvasią, o antroji diena bus skirta Lietuvos tūkstantmečiui. Bene didžiausia šių metų šventės žvaigždė – išskirtinį koncertą Kaunui ir kauniečiams surengsiantis Andrius Mamontovas.

Visomis, šventinėmis dienomis mieste šurmuliuos mugės, vyks gatvės artistų pasirodymai, miesto meno ir saviveiklos kolektyvų koncertai.

Kauno miesto šventės tema šiemet – „Kaunas – Lietuvos širdis“.

„Šiais metais Kaunas mini Laikinosios sostinės 90–metį. Tarpukaris – ypatingai gražus miesto istorijos laikotarpis. Neprisiminti ir nepažymėti šio svarbaus fakto ir sukakties būtų didelė žala ir nepagarba“, - šiandien interviu šventės portalui Verslosavaite.lt teigė A. Vilčinskas.

Antrąją šventės dieną prie Kauno pilies vyks renginiai skirti šalies tūkstantmečiui.

„Įstabiausias ir gražiausias reginys – esant tinkamoms oro sąlygoms sutemus į dangų pakils 1000 degančių žibintų – tūkstantis širdžių. Tai iki šiol Lietuvoje nematytas reginys“, - tvirtino Kauno kultūros centro „Tautos namai“ direktorius A. Vilčinskas

Pasak jo, bendra šventės koncepcija išsilaikė tik geranoriškų rėmėjų dėka, nors programą teko keisti ne kelis, bet keliolika kartų.

„Teko stipriai susiveržti diržus, permąstyti galimas ir negalimas išlaidas. Drąsiai galiu sakyti: krizė Kauno miesto dienas paveikė, bet tikrai nesužlugdė. Rėmėjų paieškos nebuvo lengvos, bet džiaugiamės tuo rezultatu, kurį pasiekėme – šventė įvyks“, - sakė Kauno miesto šventės organizatorių vadovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją