Jaunieji mokslininkai, pasitelkę interaktyvius bandymus ir pačių pagamintus prietaisus, savo programa siekia, “kad kiekvienas, ir vaikas, ir suaugęs, galėtų pajusti, kas gi ta fizika, vieniems tokia bauginanti, o kitiems – labai patraukli”.

Fizikos mokslas yra įdomus, efektingas ir linksmas – neabejokite, tai bus įrodyta.

Rūtos Vitkauskaitės ir Ritos Mačiliūnaitės duetas „R&R Electronics“ pristatys vaizdo ir garso projektą „Fly birdie, fly“. Šios jaunosios kartos kompozitorės dažnai pačios atlieka šiuolaikinės muzikos kūrinius (Rūta griežia smuiku, Rita – mecosopranas). Abi kuria ir elektroninę muziką.

2006 m. jos nusprendė suvienyti savo kūrybines jėgas. Tokio “susivienijimo” rezultatas – šiuolaikinės muzikos duetas “R&R Electronics”. Duetas debiutavo festivalyje „Vilniaus veidai 2006", kur atliko R. Vitkauskaitės kūrinį "Malearoosha2" mecosopranui, smuikui ir elektronikai.

Su šiuo kūriniu duetas dalyvavo projekte „Muzika yra labai svarbi" Rygoje 2007 m. bei Dartington International Summer School Didžiojoje Britanijoje. Festivalyje „Vilniaus veidai 2007" pasirodė dueto kūrinys „ЭЫ project" (tekstas A. Puškino). Tokia buvo tolesnių Rūtos ir Ritos ieškojimų kelio pradžia, kuriant kompozicijas – projektus – performansus folk-pop-rock-contemporary-electro-post comedy stiliumi (projektai „brief_encounter", remixed „arija Sesuo", daug dainų, telpančių jau į keturis CD…).

2008 m. Aldeburgh festivalio (Didžioji Britanija) užsakymu merginų duetas sukūrė ir atliko valandos trukmės projektą – „Fly birdie, fly". 

Kaip jau būdinga šiam duetui, kūrinyje susipina įvairūs muzikiniai stiliai - post-comedy, folk, electro, contemporary ir instrumentarijus – gyva elektronika, mecosopranas, smuikas, perkusija ir t.t. Dvi skirtingos dalys pinasi ir jungiasi į vieną muzikinį kompleksą, atskleidžiantį eksperimentinius jaunųjų kompozitorių charakterius. Lietuviškoji šio kūrinio premjerą ir skambės Lietuvos energetikos muziejuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją