Pirmaisiais gyvavimo metais „Info labas“ garsėjo tuo, jog čia buvo galima rasti naujausių knygų apie šiuolaikinį meną, architektūrą ir dizainą, kurių taip trūko Lietuvos bibliotekose, pavartyti kitur neprenumeruojamų tarptautinių meno žurnalų ir nemokamai panaršyti internete. 2006 m. ŠMC fojė buvo įgyvendintas meninis-architektūrinis Valdo Ozarinsko projektas „Fojė“, radikaliai pakeitęs šios informacinės erdvės įvaizdį.

Sparčiai didėjant meno leidinių kolekcijai, buvo nuspręsta išplėtoti ir atnaujinti „Info labo“ veiklą. 2008 m. pavasarį buvo paskelbtas tarptautinis jaunų architektų konkursas naujai ŠMC skaityklos vizijai sukurti. Norėjosi, kad naujasis „Info labas“ taptų erdvesne ir patrauklesne vieta skaitymui, susitikimams bei įvairiems renginiams.

„ŠMC skaitykla“ sumanyta ir kaip kuruojama meno erdvė, kurios programą sudarys eksperimentinio formato, neformalūs ir betarpiškesniam bendravimui skirti renginiai, papildantys parodinę ŠMC veiklą – specialios su spauda ir leidyba susijusios parodos, knygų pristatymai ir susitikimai su menininkais, rašytojais ir kuratoriais. Konkursą laimėjo Amsterdame dirbanti architektų ir dizainerių grupė – Anouk Vogel, Johanas Selbingas ir Bartas Guldemondas.

Pirmo aukšto parodų salę jie pavertė „sodu interjere“ - vieta, kurioje, pasak dizainerių, galėtum susitikti su draugais, skaityti, studijuoti, ilsėtis, semtis įkvėpimo ar paprasčiausiai svajoti. Nuo šiol jaukioje „ŠMC skaityklos“ aplinkoje lankytojai galės skaityti knygas ir vartyti žurnalus su kavos puodeliu rankose.

Atnaujintą „ŠMC skaityklos“ leidinių kolekciją sudaro ne tik meno, architektūros ir dizaino žurnalai, menininkų monografijos ir parodų katalogai, bet ir menininkų sukurti leidiniai bei platesnis kultūros teorijos ir meno istorijos knygų skyrius. Čia taip pat bus galima rasti rekomenduojamų leidinių rinkinius, tokius kaip Alfonso Andriuškevičiaus siūlomų knygų lentyna ar garsioji Verso leidyklos serija „Radical Thinkers“. Skaityklos lankytojai taip pat galės siūlyti leidinius „Skaitytojų rekomendacijų“ lentynai. Visus skaityklos leidinius bus galima rasti naudojantis elektroniniu katalogu.

„ŠMC skaityklos“ darbo laikas: antradienis – šeštadienis, 12.00 – 19.00 val. Įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją