Šiemetinio festivalio renginiai vyks 5 šalies teatruose bei salėse, jame dalyvaus 20 šokio trupių ir projektų iš 13 valstybių – Suomijos, Danijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Senegalo, Kanados, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos (viso - apie 200 šokėjų, choreografų bei aptarnaujančio trupių personalo).

Festivalio ilgamečio ir nuoseklaus darbo rezultatai akivaizdūs – Lietuvoje keičiasi šiuolaikinio šokio padėtis ir statusas. Tarp šiemetinių Kultūros ministerijos teatro premijuotųjų teatralų – choreografė Aira Naginevičiūtė, dar neseniai savo spektaklius pristatinėjusi tiktai šiame festivalyje. Lietuvos muzikos akademija jau rengia ne tik aktorius-šokėjus, bet šiemet į teatrologų kursą ketina priimti ir šokio kritikus.

Festivalis tęsia tradiciją pristatyti savo programoje tarptautines premjeras – šiemet jų bus penkios (Timo Feldmano / WILDA spektaklis (Danija), trupės “Provincialnyje tancy” ir Čeliabinsko šiuolaikinio šokio teatro (Rusija) ir Vyčio Jankausko trupės (Lietuva) spektakliai, lietuvio Andriaus Katino ir suomės Marios Saivosalmi projektas), taip pat bus pristatytas vieno spektaklio eskizas (Kauno šokio teatras “Aura”). Gegužės 10 d. bus pristatyti jaunųjų Estijos, Latvijos ir Baltarusijos choreografų kūriniai.

Edukacinėje festivalio programoje – Germaine Acogny (Žermen Akony) (Prancūzija-Senegalas) afro šokio, švedų kilmės britų Didžiosios Britanijos choreografės Lisos Torun, Olgos Žitluchinos (Latvijos kultūros akademija) ir Olgos Ponos (Čeliabinsko šiuolaikinio šokio teatras) šiuolaikinio šokio seminarai. Taip pat bus surengta diskusija prie apskrito stalo apie šiuolaikinio šokio gastrolių sąlygas Šiaurės ir Baltijos šalyse.

Pirmą kartą festivalis vyks ne tik Vilniuje bei Klaipėdoje, bet ir Kaune. Klaipėdoje ir Kaune savo naujausią spektaklį parodys rusų trupė “Provincialnyje tancy”.

Vietinis festivalio “Naujasis Baltijos šokis ‘03” biudžetas siekia 450 000 litų. Festivalio rengėjai – Lietuvos šokio informacijos centras bei Menų spaustuvė, festivalio mecenatas – bendrovė “Philip Morris Lietuva”, festivalio globėjas – Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Bendrovė “Philip Morris Lietuva”, jau šeštus metus mecenuoja festivalį “Naujasis Baltijos šokis”. Mecenatė ne tik padeda garsinti šią meno sritį, bet ir suteikia galimybę festivalio renginius lankyti savo globojamiems visuomenės nariams. Šiemet Motinos ir vaiko globos namuose gyvenančias moteris generalinis rėmėjas pakvies į festivalio renginius. Praėjusiais metais PML įsteigė specialų prizą Kirai Daujotaitei, kuri daug prisidėjo prie Lietuvos šiuolaikinio šokio plėtros Lietuvoje. Šiemetinis specialus PML prizas už indėlį į šiuolaikinio šokio plėtrą Lietuvoje ir visame Baltijos regione skiriamas Kauno šokio teatrui “Aura”.

Festivalio rėmėjai – SBA koncernas, Baltijos valstybių kultūros ir užsienio reikalų ministerijų kultūrinio bendradarbiavimo ir mainų programa “Ars Baltica” bei Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyrius. Festivalį taip pat remia užsienio ambasados Lietuvoje, įvairių valstybių fondai bei kultūros eksporto institutai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją