Nepaisant ekonominio sunkmečio, Kauno miesto savivaldybė išliko viena pagrindinių Pažaislio muzikos festivalio rėmėjų. Pasak Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko, finansiniai sunkumai neįtakos festivalio kokybės, miestiečiai ir miesto svečiai galės visą vasarą mėgautis puikiais festivalio renginiais, rašoma Kauno savivaldybės pranešime spaudai.

„Pažaislio muzikos festivalis yra reprezentacinis festivalis, garsinantis Kauno vardą toli už Lietuvos ribų. Kiekvienas kaunietis turės progą praleisti laiką gražioje kamerinėje aplinkoje, mėgautis geriausių užsienio ir Lietuvos atlikėjų pasirodymais“,– sakė Kauno meras A. Kupčinskas.

Festivalio meno vadovas Petras Bingelis džiaugėsi, kad tradiciškai festivalio metu, bus parodytas ir vienas iš nacionalinės dramaturgijos kūrinių – Balio Sruogos istorinė kronika „Milžinų paunksmė“. Pasak P.Bingelio, festivalio organizatoriams yra labai svarbu, kad ir jaunoji karta geriau pažintų Lietuvos istoriją, susipažintų su savo šalies dramaturgija.

Festivalyje koncertuos atlikėjai iš 10 pasaulio šalių – Austrijos, Italijos, JAV, Kanados, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Rusijos, Vengrijos, Vokietijos. Festivalio metu pasirodys apie 80 atlikėjų (įskaitant solistus, aktorius bei šokėjus).

Pasak J. Krėpštos dalis festivalio renginių bus nemokami, todėl kiekvienas norintis galės apsilankyti, o į likusius renginius bilietų kaina neturėtų viršyti 30 litų. „Stengiamės sudaryti kuo palankesnes sąlygas kauniečiams ir miesto svečiams aplankyti kuo daugiau festivalio renginių“, – sakė J. Krėpšta. Iš viso XIV Pažaislio muzikos festivalyje bus surengti 32 koncertai, iš jų 8 nemokami.

Visas XIV Pažaislio muzikos festivalio biudžetas šiais metais sudaro apie 1,2 mln. litų (įskaitant įmonių paramą paslaugomis). Kauno miesto savivaldybė šių metų Pažaislio muzikos festivalio renginiams skyrė 220 tūkst. litų, Kultūros ministerija –200 tūkst.litų. Likusias lėšas skyrė įvairūs rėmėjai, dalis lėšų bus gauta pardavus bilietus į festivalio renginius.

XIV Pažaislio muzikos festivalio atidarymas įvyks gegužės 31 dieną, 19 val. Pažaislio vienuolyne, kur Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras ir choras „Ąžuoliukas“ atliks Leonard Bernstein kūrinį „Mišios“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją