Projektas yra nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ dalis. Projektą organizuoja Prancūzų kultūros centras Vilniuje ir Café de Paris, rašoma VEKS pranešime spaudai.

George Rousse – pasaulinio garso prancūzų menininkas, kuris buvusiuose Vilniaus geležinkeliečių rūmuose sukurs specialią instaliaciją. Į G. Rousse projektus sutelpa daugybė šiuolaikinio meno sričių, tokių kaip tapyba, vizuali bei garsinė instaliacija bei fotografija. Visa tai fokusuojama į abstrakčią mediją – erdvę.

Tokio pobūdžio projektus menininkas vykdo visame pasaulyje ir yra laukiamas daugelyje šalių, tad Vilniui – tai unikali proga susipažinti su išskirtinio menininko kūryba.

Buvusiuose geležinkeliečių rūmuose, šiandien vadinamais „Kablys”, 2009 metų rugpjūčio mėnesį, keletui savaičių įsikurs G. Rousse‘as ir jo komanda (studentai lietuviai), kad sukurtų šiai konkrečiai erdvei paruoštą instaliaciją, kuri kūrimo pabaigoje įgaus galutinį pavidalą - fotografiją.

Kai kūrybos darbas bus baigtas ir padaryta jo fotografija, prasidės antrasis projekto etapas – paroda, išeksponuota ant pastato sienų. Taigi kūrybos vieta taps ir pristatymo ir parodos vieta.

Per visą kūrybos laikotarpį „Kablys“ bus atviras žiūrovams. Tokiu būdu jie galės patys stebėti kaip pamažu transformuojama erdvė, o pokyčių įspūdį paaštrins transliuojami darbo proceso garsai, taip pat jis bus nuolat fotografuojamas, fiksuojamas videoįrašais.

Žiūrovai gali vaikščioti „kūrinio/pastato“ ribose pagal nužymėtą maršrutą.

Vilniečiams taip pat bus surengta vieša menininko paskaita apie instaliacijos kūrimą bei jo ankstesnius projektus.

Dalis pastato erdvės bus skirta fotografijų ir videoįrašų apie kūrybos procesą ekspozicijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją