1952 m. pradėjusi mokytis M. K. Čiurlionio meno mokyklos choreografijos skyriuje, L. Aškelovičiūtė baigė vieną garsiausių to meto choreografijos mokyklų – Agripinos Vaganovos baleto akademiją tuometiniame Leningrade.

Tarp jos bendramokslių – ne tik visa Lietuvos baleto solistų karta (Raimundas Minderis, Gražina Žvikaitė, Pranė Sargūnaitė ir kiti), bet ir pasaulio baleto žvaigždės Natalija Makarova ir Rudolfas Nurijevas.

Leokadijos Aškelovičiūtės sukakčiai rengiamame koncerte, kurį režisuoja choreografinių projektų teatro „Vilniaus baletas“ meno vadovas ir choreografas Jurijus Smoriginas, dalyvaus dabartinės Lietuvos baleto žvaigždės: Eglė Špokaitė, Miki Hamanaka, Živilė Baikštytė, Olga Konošenko,Rūta Kudžmaitė, Nerijus Juška,Aurelijus Daraškevičius, Aurimas Paulauskas, taip pat jaunesnės kartos baleto artistai Nailia Adigamova, Martynas Rimeikis, Romas Ceizaris, „Vilniaus baleto“ šokėjai Evelina Zorubaitė ir Misha Levinas.

Į koncerto programą įtrauktos klasikinių baletų ištraukos ir šiuolaikinio šokio miniatiūros primins platų Leokadijos Aškelovičiūtės kūrybos diapazoną – nuo preciziškai tikslių klasikinio baleto formų iki jausmingos, vidumi išgyvenamos šiuolaikinės šokio plastikos.

„Žvelgiant iš dabarties supranti ,kad Leokadijos Aškelovičiūtės gyvenimas ir kūryba tai- legenda.Ir supranti ,kad jos indėlis į Lietuvos kultūros skrynią yra neapsakomas ir gigantiškas.Aš didžiuojuosi ,kad bent akimirką galėjau būti scenoje šalia šios trapios ,bet labai stiprios ir talentingos balerinos.Galvoju,kad jos pasiekimai Lietuvos baleto scenoje tikrai nėra deramai įvertinti ir šia proga noriu mūsų baleto žvaigždę,tikrą žvaigždę pasveikinti su garbingu jubiliejumi“, - šiais žodžiais jubiliatę pasveikino koncerto režisierius ir choreografas Jurijus Smoriginas.

„Koncerto baleto primadonai“ pradžia – 19 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją