Sėkmė ir publikos simpatijos„Boeing Boeing“ lydėjo nuo pat premjeros: per kiek daugiau negu metus spektaklis jau spėjo aplankyti septynis Lietuvos miestus, komediją pamatė 25 tūkstančiai žiūrovų, surengti ir keli užsakomieji spektakliai.

Šiuo metu neoficialiame komedijos „Boeing Boeing“ gerbėjų klube jau yra daugiau kaip 5 tūkstančiai žmonių iš visos Lietuvos. Jų atsiliepimai rodo, kad svarbiausios šio spektaklio populiarumo priežastys – puikus vaidinančių aktorių ansamblis ir intriguojantis siužetas.

Europos kritikai „Boeing Boeing“ jau seniai įvardijo kaip pavyzdinę situacijų komediją. Scenoje žmonės ir situacijos keičiasi nuolat, o šeši aktoriai kuria vieną intrigą po kitos. Visa tai žiūrovams palieka gausybę puikių emocijų ir sukelia daug juoko.

Pagrindinis komedijos herojus – jaunas paryžietis Bernaras – įsigudrino „sureguliuoti“ savo dienas ir naktis taip, kad galėtų patogiai gyventi iš karto su trimis meilužėmis. Kadangi visos jos – trijų skirtingų aviacijos bendrovių stiuardesės, o jų lėktuvai skraido griežtai pagal grafiką, Bernaras garantuotas, kad jos niekuomet nesusitiks. Bet vieną dieną į orą pakyla naujas – daug greitesnis – „Boeing“, skrydžių grafikai pasikeičia ir visos trys merginos atsiduria Bernaro bute, kartu su ironiška kambarine ir netikėtai iš provincijos atvykusiu buvusiu Bernaro bendramoksliu.

Dabar žiūrovams reikia tik spėti „gaudyti“ vis juokingesnes situacijas scenoje...

Daugelio pasaulio šalių publiką sužavėjusio „Boeing Boeing“ lietuviška įgula – spalvinga ir įtaigi. Skirtingų charakterių stiuardeses vaidina Lina Rastokaitė, Ineta Stasiulytė, Edita Užaitė ir Žemyna Ašmontaitė, donžuanišką Bernarą – Leonardas Pobedonoscevas ir Giedrius Savickas, o smagiai naivoką Bernaro draugą – Ramūnas Cicėnas.

Šalia šių jaunosios kartos atlikėjų komedijoje žiba lietuviškosios teatro scenos žvaigždės Eglė Gabrėnaitė ir Jūratė Onaitytė, kurios į aplink jas vis didėjančią sumaištį žvelgia šmaikščiu ir kiek atlaidžiu žvilgsniu.

Italų kilmės prancūzo Marko Kamolečio (Marc Camoletti, 1921–2003) sukurta situacijų komedija „Boeing Boeing“ jau seniai įvardinta kaip vienas iš XX amžiaus antrosios pusės prancūziškojo teatro simbolių. „Boeing Boeing“ pastatyta 60-yje šalių ir įrašyta į Gineso rekordų knygą kaip daugiausia kartų pasaulyje parodyta prancūziška pjesė.

Pjesės „Boeing Boeing“ autorius M.Kamoletis dar būdamas gyvas tapo šiuolaikinio prancūzų teatro legenda. Jis yra vienas iš nedaugelio teatralų, pelniusių „Garbės legiono ordiną“ – aukščiausią Prancūzijos valstybinį apdovanojimą. Spektakliai, pastatyti pagal jo pjeses, sumušė ne vieną rekordą įvairiose pasaulio scenose.

„Boeing Boeing“ – vienas iš M.Kamolečio kūrinių, pelniusių jam pasaulinę šlovę. Pirmąsyk ši pjesė buvo pastatyta dar 1960 metais Paryžiuje ir susilaukė milžiniško populiarumo: po premjeros komedija „Boeing Boeing“ su vienintele neilga pertrauka buvo rodoma 44 metus. Kasdien!

Iki šiol spektaklis visame pasaulyje rodytas jau daugiau kaip 20 tūkstančių kartų.

Lietuvoje „Boeing Boeing“ pastatė teatro agentūra „Baltic Music“. Jos debiutinis darbas – komedija „Urvinis žmogus“ – jau penktą sezoną yra populiariausias monospektaklis Lietuvoje. Naujausias „Baltic Music“ darbas – spektaklis „Duetai“, kuriame vaidina du lietuviškojo teatro talentai – aktoriai Viktorija Kuodytė ir Dainius Kazlauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją