1993 m. Vytauto V. Landsbergio pasakų knyga „Rudnosiuko istorijos“ išrinkta geriausia metų knyga vaikams, o 2004 m. išleista knyga „Arklio Dominyko meilė“ paskelbta geriausia metų knyga vaikams ir paaugliams. Vaikų rašytojas Vytautas V. Landsbergis yra prestižinės 2008 metų Astrid Lindgren premijos nominantas.

20 val. įvyks V.V. Landsbergio kūrybos vakaras-koncertas. Dalyvaus Ramunė Landsbergienė ir kompozitorius bei muzikantas Raimondas Rašpoliauskas. Bus demonstruojami naujausi trumpametražiai filmai „Erelis“ ir „Lapatai lapatai nuo kalniuko“, rašoma kultūros centro pranešime.

Režisierius ir rašytojas V.V. Landsbergis prieš keletą metų dviguba kompaktine plokštele „Kaimiečių mantros“ debiutavęs ir kaip bardas, 2007 metais išleido jau penktąjį dainuojamosios poezijos bei liaudies dainų albumą „Sapnas“ (prieš tai dar buvo įrašyti „Žiauriai gražūs romansai“, „Aš visai nežinau kodėl“, „Angelas ant stogo“).

V.V. Landsbergis yra sukūręs virš dvidešimties dokumentinių filmų ir kelis vaidybinius.

Lietuvos teatruose V.V. Landsbergis yra režisavęs virš dešimties spektaklių, daugelis jų – pagal savo paties sukurtas pjeses.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją