Nuo 2001 metų rengiamame Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionate Lietuvos kariuomenės orkestras dalyvavo pirmą kartą. Profesionalų kategorijoje orkestras rungėsi su Kauno miesto „Ąžuolynu“, Palangos miesto orkestru, „Panevėžio garsu“ ir Kauno miesto „Brass band“ orkestru. Pasirodymus vertino tarptautinė komisija.

„Buvo nelengva, nes visi mūsų kategorijoje groję orkestrai buvo labai aukšto lygio, labai susitelkę. Mums tai buvo didelis iššūkis. Groti šiame čempionate buvo nepalyginamai sunkiau nei oficialiose ceremonijose“, – Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai sakė Lietuvos kariuomenės orkestro vyriausiasis dirigentas kpt. E. Ališauskas.

Lietuvos kariuomenės orkestro veikla skaičiuojama nuo 1991 m. rugsėjo, kai kapelmeisteris dimisijos majoras Justinas Jonušas įkūrė ir penkiolika metų vadovavo Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos orkestrui. 2008 m. orkestras buvo pavadintas Lietuvos kariuomenės orkestru.

Pagrindinis orkestro uždavinys – reprezentuoti Lietuvos kariuomenę. Orkestras dalyvauja aukštų Lietuvos svečių sutikimo ceremonijose, iškilminguose valstybiniuose renginiuose, įvairiuose kariuomenės renginiuose ir šventėse. Lietuvos kariuomenės orkestras taip pat aktyviai koncertuoja visuomenei, per metus surengia per 130 tokių pasirodymų.

Nuo pat įkūrimo pradžios orkestras dalyvauja tarptautiniuose, NATO šalių karinių orkestrų festivaliuose ir jau yra surengęs pasirodymus beveik visose NATO valstybėse.

Savo fonotekoje Lietuvos kariuomenės orkestras turi per tūkstantį kūrinių, kurie saugomi kasetėse ir kompaktinėse plokštelėse. Taip pat nemažai orkestro įrašų saugomi ir Lietuvos radijo ir televizijos archyvuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją