Tiesiog negali atsistebėti šio žmogaus energija ir ypatingu veiklumu. Net pats dirigentas viename interviu pripažino, jog darbas užima labai svarbią vietą jo gyvenime: “Jis tikrai yra nuostabus. Jei kas nors tikrai pavyksta, patiri labai gilią kūrybinę satisfakciją. O kūrybinis džiaugsmas yra vienas iš pačių didžiausių džiaugsmų žmogaus patirtyje.”

Tobulas skambesys, harmonija profesionaliąja prasme yra kiekvienos G. Rinkevičiaus dienos skausmas. “Nes turiu pasiekti, kad taip ir įvyktų, kad būtų gražu, įtikinama, įprasminta.”

Tobula garsų harmonija skleisis ir šiame pavasariškame koncerte, kuriame su LVSO dainuos išskirtinės pagarbos verta Lietuvos operos primadona Irena Milkevičiūtė (sopranas) ir populiarumo metą išgyvenantis, nuostabiu balsu ir talentu apdovanotas Edmundas Seilius (tenoras), rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Klausytojai kviečiami pajusti ir išgyventi didįjį muzikos stebuklą, kai iš sielos gelmių skindančių balso virpesiuose darniai susijungs I. Mikevičiūtės patirtis, profesionalumas ir E. Seiliaus meilė bei atsakomybė savo profesijai.


I. Milkevičiūtė moko vokalo paslapčių Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kurią prieš penkerius metus baigė E. Seilius. Dar pastudijavęs ir pasitobulinęs užsienyje, padainavęs Reino nacionalinėje operoje Prancūzijoje jis grįžo į gimtinę ir užsidegė idėja šviesti lietuvių klausytojus. Dideles tautiečių simpatijas dainininkas pelnė puikiu pasirodymu LTV konkurse “Triumfo arka”.

Edmundas pastebėjo, kad „Prancūzijoje daugelyje koncertų artistai gyvai bendrauja su publika – jie yra šiltesni, artimesni paprastiems žmonėms už lietuvius. Man atrodo, kad prancūzai net muzikos klausosi kitaip. Pas mus visiems brukte brukamos per tris dienas iškeptos žvaigždės, žmonės nemoka atsirinkti grūdų nuo pelų. Norisi ko nors imtis, kad ir lietuviai kitaip imtų žvelgti į muziką.“

Pirmojoje koncerto dalyje viešpataus balso grožis, skambant žinomų ir pamėgtų Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Piotro Čaikovskio, Gaetano Donizzeti operų arijų bei duetų interpretacijoms. Antroji dalis įtrauks klausytojus į aistringą simfoninių tango sūkūrį.

LVSO atlikime klausysimės kūrinių, kuriuos parašė Astoras Piazolla, Gerardo Matos Rodrigues, Alexandras Zacepinas, Jerzy Petersburgskis, Isaakas Dunajevskis, Jacobas Gade, Artūrs Maskats. Išskyrus pastarojo, visų kitų tango simfonines aranžuotes padarė klaipėdietis Rimantas Giedraitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją