Tačiau visi jie aktyviai tobulinasi įvairiuose meistriškumo kursuose, jau yra laimėję tarptautinių konkursų prizines vietas, rašoma koncertų organizatorių pranešime spaudai.

Jauniems, perspektyviems ir gabiems muzikantams neužtenka kasdieninės muziko rutinos. Siekdami naujų iššūkių atlikėjai kelia sau tikslą – pateikiant neįprasto ansamblio muzikavimą, per savo suvokimo prizmę, atskleisti klausytojui šiuolaikinės muzikos grožį.

Specialiai susibūrę tam, kad įveikų virtuozinį Igorio Stravinskio kūrinį “Kareivio istorija”, į projektą įtraukė ir jaunąją kompozitorę Rūtą Vitkauskaitę.

Jos muzika jau yra skambėjusi įvairiuose Lietuvos ir užsienio šalių festivaliuose. Drauge su kompozitore Rita Mačiliūnaite ji įkūrė bendrą šiuolaikinės akademinės muzikos projektą „R&R Electronics” ir nuolat organizuoja jaunųjų muzikų projektus. Visų trijų miestų salėse skambės jos kūrinio “Tiesiogiai” premjera, įkvėpto Igorio Stravinskio muzikinio žaismo.

Ansambliui diriguos Ričardas Šumila, visuomenei neseniai pasirodęs NOA (Naujosios operos akcija) festivalyje ir aktyviai skinantis kelią į didžiąją sceną.

Jaunųjų muzikų invazija – “NEĮPRASTOS ISTORIJOS”
Rūta Vitkauskaitė “Tiesiogiai”, Igoris Stravinskis “Kareivio istorija”.

Atlikėjai:

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai ir magistrantai:
Toma Bandzaitytė (smuikas)
Dainius Rudvalis (kontrabosas)
Vytautas Giedraitis (klarnetas)
Artūras Mikšys (fagotas)
Valentas Marozas (trombonas)
Remigijus Šereckis (trimitas)
Gediminas Mačiulskis (mušamieji)
Mindaugas Ancevičius (skaitovas)
Dirigentas Ričardas Šumila

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją