Kaip pranešė renginius organizuojantis Lietuvių išeivijos institutas, ketvirtadienį institute atidaroma paroda ir vyks simpoziumas, skirti prieš 35 metus prasidėjusiam dviejų menininkų - save tituluojančiu "filmininku" J.Meko ir minimalistinių raiškos formų muzikoje ieškančio kompozitoriaus Philipo Glasso (Filipo Glaso) kūrybiniam bendradarbiavimui.

Šių menininkų aplinkoje gimė vienas itin svarbus pasaulio ir lietuvių kultūros istorijos faktas. P.Glassas, sugrįžęs iš piligrimystės Indijoje, pirmąjį savo viešąjį koncertą surengė būtent Niujorke gyvenančio ir kuriančio J.Meko bute. Teigiama, jog nuo šio veiksmo prasidėjo kompozitoriaus kilimas šlovės laiptais.

Šia proga Lietuvių išeivijos institute atidaroma paroda "Lietuviškojo avangardo pažintys Niujorke".

Ar avangardas dar gyvas mūsų dienomis? Kokias transformacijas jis patyrė ir kokį palikimą jis paliko nūdienos intelektualinei, politinei ir meninei kultūrai? - šias ir kitas temas žadama aptarti simpoziume "Avangardo likimas ir reikšmės postmoderniajame pasaulyje", kuriame dalyvaus filosofas Leonidas Donskis, istorikas Egidijus Aleksandravičius, teatrologė Jurgita Staniškytė, kompozitorius Mindaugas Urbaitis, menininkai Robertas Antinis bei Aleksas Andriuškevičius ir kiti.

Projektą vainikuos koncertas Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje. P.Glasso kūrinius sugros kvartetas "Colegium", kuriam autorius suteikė išskirtines teises atlikti savo kūrinius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją