„Paskutinį V. Kernagio apsilankymą mūsų knygyne galima pavadinti Maestro atsisveikinimu su gerbėjais, tačiau jis tikrai nebuvo liūdnas, priešingai – greičiau kupinas vilties ir teigiamų emocijų. Todėl praėjus metams po jo mirties norime visus gerbėjus pakviesti prisiminti šį unikalų žmogų ir pabūti kartu su jo dainomis“, - pranešime cituojama „Baltų lankų“ knygyno komercijos vadybininkė Viktorija Toliušytė.

V. Bubnio apysaka „Arberonas“, parašyta 1969 m., sulaukė jau šeštos laidos, kurią rašytojas skyrė V. Kernagio atminimui. Tai – nesenstantis kūrinys, pasakojantis apie sovietinių laikų moralės dilemas, kurios, pasirodo, tebėra aktualios ir šiandieniniame pasaulyje. 1971 m. pagal šią apysaką Lietuvos kino studijoje buvo sukurtas filmas „Maža išpažintis“ (rež. A. Araminas).

„Mažoji išpažintis“ tarp ano meto filmų išsiskyrė laisvesne dramaturgija. Tačiau svarbiausia filmo populiarumo iki šių dienų priežastis – maištingi herojai ir jų vaidmenų atlikėjai. Pagrindinį vaidmenį sukūrė Andrius Karka, bet žiūrovai labiau pamėgo jo draugužį su gitara – V. Kernagį, ištarusį magiškus žodžius: „Benai, plaukiam į Nidą!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją