Jam buvo įteikta Padėkos premija už viso gyvenimo nuopelnus teatrui. Neseniai insultą patyręs aktorius į sceną užlipo pasiramsčiuodamas lazda.

Įteikti pinigai ir prizai

Visiems laureatams buvo įteiktos 5 tūkstančių litų premijos ir Panevėžio savivaldybės įsteigti specialūs prizai - bronzinės Arlekino skulptūrėlės. Jas sukūrė panevėžietis skulptorius Algimantas Bareikis.

Premija dramos teatro srityje atiteko režisieriui vilniečiui Eimuntui Nekrošiui, sukūrusiam spektaklį „Pradžia. K.Donelaitis. Metai".

Geriausia šalies metų aktore buvo pripažinta kaunietė Viktorija Kuodytė, suvaidinusi pagrindinį Portijos Koglen vaidmenį režisieriaus Gintaro Varno spektaklyje pagal Marinos Carr pjesę „Portija Koglen".

Geriausio aktoriaus prizą pelnė aktorius vilnietis Dainius Gavenonis, suvaidinęs Oidipą Oskaro Koršunovo režisuotame spektaklyje „Oidipas karalius".

Antraplanio vaidmens atlikėjų laurus pelnė Valstybinio jaunimo teatro aktorė Aušra Pukelytė ir Šiaulių dramos teatro aktorius Pranas Piaulokas.

Geriausio vaikiško spektaklio režisieriumi pripažintas Panevėžio teatro „Menas" vadovas Julius Dautartas už H.Ch.Anderseno pasakos motyvais sukurtą „Pasaką ne pasaką apie bjaurųjį ančiuką".

Operos dainininkė Sigutė Stonytė apdovanota už Cerlinos vaidmenį W.A.Mozarto operoje "Don Giovanni" ir Amelijos vaidmenį G.Verdi operoje "Kaukių balius", operetės dainininkė Dalia Kudžmarskytė - už Maricos vaidmenį E.Kalmano operetėje "Grafaitė Marica".

Premiją gavo ir šokėjas Aurelijus Daraškevičius už Oscaro Wilde'o vaidmenį šokio spektaklyje "boHema" ir Čekisto vaidmenį B.Eifmano baleto spektaklyje "Raudonoji Žizel".

Už metų debiutą buvo apdovanotas poetas Gintaras Grajauskas už pjesę „Komiksas, arba Žmogus su geležiniu dantimi", pastatytą Klaipėdos Pilies teatre.

Buvo įvertintas ir kompozitorius Mindaugas Urbaitis, sukūręs muziką baletui „Acid City" Nacionaliniame operos ir baleto teatre bei muziką spektakliui „Pradžia. K.Donelaitis. Metai".

Apdovanojimus pelnė scenografe Jūratė Paulėkaitė („Oidipas karalius") ir choreografė Aira Naginevičiūtė („Processus", Šokio informacijos centras, Muzikos akademija).

D.Banioniui - Rusijos ordinas

Iškilmingos ceremonijos pabaigoje J.Miltinio teatro direktorius Rimantas Teresas paskelbė dar vieną nenumatytą apdovanojimą. Tarptautinės teatro dienos proga Rusijos prezidento Vladimiro Putino teikimu Lietuvos teatro ir kino aktorius Donatas Banioni apdovanotas ordinu.