Masłowska pastaruoju metu atsidūrė ir teatralų dėmesio centre.

Prieš dvejus metus sukurta jos pirmoji pjesė „Du vargšai rumunai, kalbantys lenkiškai“ jau pastatyta Varšuvoje, Londone ir Berlyne.

Vieną tamsią naktį gerai pasilinksminusi porelė nusprendžia apsimesti vargšais rumunais (arba tiesiog čigonais) ir pervažiuoti šalį pakeleivingais automobiliais. Pokštaudami jie pasirenka žemiausio visuomenės sluoksnio atstovų vaidmenis, nes būti „vargšu rumunu“ reiškia – būti niekuo. Ir pradeda jaukti ramų provincijos gyvenimą. Tačiau netrukus „vargšai rumunai“ pavirsta atpažįstamais tipais – jaunu populiariu aktoriumi, garsiame televizijos seriale vaidinančiu kunigą, ir vieniša motina, pašalpą už vaiko išlaikymą išleidžiančia svaigalams, rašoma spektaklio kūrėjų pranešime.

Kelionė per gimtąją šalį jiems virsta tikru pragaru ir, patekę į virtinę netikėčiausių nutikimų, abu atsiduria ties bauginančia gyvenimo ir mirties riba...

Spektaklyje „Du vargšai rumunai, kalbantys LT“ vaidina trijų kartų aktoriai. Vieną pagrindinių vaidmenų kuria Gediminas Girdvainis, šįkart tiesiogine prasme patekęs į jaunųjų kolegų Pauliaus Tamolės ir Agnės Ramanauskaitės glėbį. G.Girdvainio meistriškai įkūnytas eilinio pagyvenusio lietuvio portretas kelia aibę asociacijų, o jo susidūrimas su jauniausia karta, kuriai „nebėra nieko šventa“, sukelia aukštos įtampos teatrinę iškrovą ir kartu demaskuoja paties tėtušio dvigubą moralę.

Įsimintinus epizodinius vaidmenis spektaklyje sukūrė Jolanta Dapkūnaitė ir Aldona Vilutytė.

Dorota Masłowska savo pjesėje kalba „apie emocionalią žiemą ir apie „rumuniją“ žmonėse šiandien“.

Režisieriui Agniui Jankevičiui ši pjesė – „tai kelionė į savo tikrąjį aš, apsivalant nuo to, kuo jie gyvenime apsimeta, nuo vaidmenų, kuriuos jie vaidina prieš kitus. Man šis spektaklis yra ieškojimas atsakymo į klausimą – kas aš esu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją