Kongreso tikslas yra diagnozuoti šiuolaikinius plačiai suvokiamos kultūros tikslus ir apmąstyti galimybes bei sąlygas Vidurio Europos indėliui į viso kontinento kultūrinės tapatybės formavimą didinti.

Kongrese dalyvaus žymūs humanitarinių ir visuomeninių mokslų atstovai iš Lietuvos, Lenkijos ir kitų Europos valstybių.

Viso – per 30 prelegentų. Jokios abejonės, kad kongreso pažiba bus žinomi pranešėjai. Reikėtų paminėti bent kelis jų: populiarią Lenkijos sociologę prof. dr. hab. J. Staniszkis, prof. dr. A. Jakubaitį iš Vilniaus universiteto, saugumo ekspertą prof. A. Zybertowicz, prof. M. Kirsenko iš Ukrainos diplomatijos akademijos, kun. dr. P. Fotta iš Trnavos universiteto, dr. Mareką Cichockį, Sutarties dėl Konstitucijos Europai ir ES reformos specialistą.

Be mokslininkų, konferencijoje pasisakys ir žinomi publicistai ir žurnalistai: B. Wildstein, P. Morkus, L. Barščeuski, o taip pat svarbiausio Lenkijos dienraščio „Rzeczpospolita” vyriausiasis redaktorius P. Lisicki. Ypač įdomus turėtų būti didžiausioms šiuolaikinės Europos grėsmėms ir socialinėms problemoms – skurdui, bedarbystei, ekonominės migracijos pasekmėms, visuomenės patologijoms, kaip alkoholizmas, narkomanija ir nusikalstamumas – skirtas konferencijų blokas, kuris vyks Vilniaus pedagoginiame universitete.

Labai įdomi žada būti ir M. Romerio universitete vyksianti konferencija, skirta XXI amžiaus pradžios Europos iššūkiams nustatyti: valstybės funkcijai krizės metu, Europos integracijos idėjiniams pamatams, Vidurio Europos vietai ir vaidmeniui bei įvairių visuomenės gyvenimo institucijų vaidmeniui šiuolaikinių iššūkių akivaizdoje.

Kultūros kongresą globoja Lietuvos ir Lenkijos Prezidentai Valdas Adamkus ir Lech Kaczyński.

Pirmoji Tarptautinio kultūros kongreso dalis įvyko š.m. vasarį Vilniaus universitete ir buvo skirta Vidurio Europos vaidmeniui ir vietai viso kontinento istorijoje apibrėžti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją