R. Romoslauskas kartu su kolegomis Zbignevu Levickiu (smuikas), Povilu Jacunsku (violončelė) koncerte pasirodys ne tik kaip solistai, bet ir orkestro gretose. Diriguos Martynas Staškus.

„Aš labai džiaugiuosi, kad mano asmeninis jubiliejus sutampa su dvidešimtaisiais, jubiliejiniais orkestro metais. Tai orkestras, kuriame subrendau, susiformavau kaip muzikantas; esu laimingas, kad likimas atvedė būtent į tokį kolektyvą, kuriam nėra nepagrojamų kūrinių, nėra neįveikiamų programų. Per penkiolika mano darbo metų čia sugrojome didžiąją dalį simfoninės muzikos lobyno, eilę baletų, operų bei tikrai nemažai populiariosios simfoninės muzikos. Visiems koncertams visada yra maksimaliai pasiruošiama,“ – sakė R. Romoslauskas.

Jubiliejų švenčiantis altininkas yra vienas iš tų menininkų, kurie nenuilstamai ir kruopščiai kuria Lietuvos muzikos istoriją. Daugybė jo ir ansamblio „Vilniaus arsenalas“ projektų Lietuvos kompozitorius skatina kurti, o klausytojus visoje Lietuvoje – išgirsti naujus lietuvių autorių kūrinius.

R. Romoslauskas yra kamerinio ansamblio „Vilniaus arsenalas“ vienas iš įkūrėjų, altininkas ir vadovas. Atlikdamas įvairių laikotarpių muziką, jis daug dėmesio skiria lietuvių autoriams, ypatingai – šiuolaikinei lietuvių muzikai; yra įrašęs laidų Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje, kartu su ansambliu yra išleidęs lietuvių kamerinės muzikos kompaktinių plokštelių, nuolatos koncertuoja Lietuvos koncertų erdvėse.

Su „Vilniaus arsenalu“ įgyvendino projektus „Muzika Lietuvos dvaruose“, „Klasikos vakarai Paežerių parke“, „Muzikos sąsajos su architektūrinėmis erdvėmis“, „Muzikinė dvarų ir kitų architektūrinių ansamblių kultūra vakar ir šiandien“ bei kitus Lietuvos kultūrai reikšmingus projektus. Su ansambliu R. Romoslauskas grojo daugiau nei 1000 koncertų. Muzikas prisidėjo prie daugybės lietuvių autorių kūrinių premjerų – inicijuoti ir atlikti tiek alto, tiek ansamblio repertuarą reikšmingai papildę kūriniai.

2007 m. pradėtas leisti ansamblio „Vilniaus arsenalas“ kompaktinių plokštelių ciklas „Erdvės ir laiko atspindžiai“, skirtas šiuolaikinei lietuvių kompozitorių kūrybai. Jau pasirodė trys šio ciklo plokštelės, numatoma ir ketvirtosios plokštelės leidyba.

R. Romoslauskas koncertinę veiklą pradėjo iškart po studijų Maskvos konservatorijoje. Dalyvavo tarptautiniuose kameriniuose festivaliuose Liuksemburge, Prancūzijoje, Vokietijoje, Lenkijoje ir kitur. Koncertavo JAV, Olandijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Liuksemburge, Estijoje, Latvijoje ir kt.

1976 m. su M. K. Čiurlionio meno mokyklos orkestru, diriguojant maestro S. Sondeckiui, dalyvavo H. von Karajano fondo konkurse, kur orkestras laimėjo aukso medalį. 2006 m. Paryžiuje Rolandas Romoslauskas atstovavo Lietuvai Pasaulio filharmonijos orkestre, kuris buvo suburtas iš 82 šalių orkestrų koncertmeisterių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją