„Languose pasirodysiančios projekcijos – tai vizualus būdas visuomenei pristatyti rezultatus, kurie sukurti ar bus kuriami vykdant projektą (Ispanijoje ir Portugalijoje 2008 metais; Norvegijoje ir Komijos AR 2009 metų vasarą). Projekcijų skaičius, kurių kovo mėnesį bus pateikta 34-ios, bus papildomas vis naujais kadrais, iki jų skaičius galų gale pasieks 360 (360° atitikmuo)“, - pranešime spaudai teigia vienas iš projekto autorių Mindaugas Šnipas.

2008-jų rugpjūčio mėnesį projekte dalyvaujantys skulptoriai, fotografai, videomenininkai ir teoretikai vyko į pirmuosius du iš keturių numatytų ribinių Europos taškų – pietinį, esantį Ispanijoje, Tarifos mieste, ir vakarinį, esantį Portugalijoje, Cabo da Roca. Patį kelionės procesą galima pavadinti erdvės kartografavimu meninėmis priemonėmis.

Keliaujant sausuma, įprasta orientuotis pagal žemėlapius, jūra ar vandenynu – pagal jūrlapius, nuo seno tiek sausumos, tiek jūros keliautojai orientavosi ir pagal žvaigždes bei žvaigždėlapius. Kadangi keletas ankstesnių galerijos „Taškas“ projektų vyko jūroje, jūrinių kelionių patirtis ir specifika buvo panaudota ir vykstant į pietinį ir vakarinį Europos taškus. Gautas rezultatas – meninės akcijos ir projekcijos, gimusios tarsi užklojus žemėlapį, jūrlapį ir žvaigždėlapį vieną ant kito, išryškinus naująsias prasmes, atsiradusias žemėlapio, jūrlapio ir žvaigždėlapio sankirtose.

Projektą vykdo septynių Lietuvos menininkų ir teoretikų grupė (Gediminas Akstinas, Ramūnas Alminas, Jurga Barilaitė, Nerijus Milerius, Jurgita Remeikytė, Eglė Ridikaitė ir Mindaugas Šnipas), bendradarbiaujanti su kitų Europos šalių menininkais. Minėtuose taškuose įgyvendinamos meninės akcijos, kurių išprovokuotos diskusijos pratęsiamos internetinėje erdvėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją