Kandidatai buvo renkami dviejose – autorių ir atlikėjų – kategorijose. Iš viso Kultūros ministerijos sudarytai Vertinimo komisijai paraiškas apdovanojimui gauti pateikė 16 kandidatų (3 atlikėjai ir 13 autorių). Autorių kategorijoje WIPO apdovanojimą gauti pretendavo tiek meno, tiek ir mokslo kūrinių autoriai.

Šiuos apdovanojimus WIPO nusprendė įsteigti skatindama kūrybinę veiklą, visuomenės dėmesį intelektinės nuosavybės teisių apsauga bei autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos sistema, teigiamą visuomenės nuomonę apie šių teisių apsaugos reikšmę kultūrai, socialiniam ir ekonominiam valstybės vystymuisi.

Šiuo metu Vertinimo komisijos siūlymas yra išsiųstas WIPO, kuri ir turės patvirtinti laureatus. Apdovanojimai už kūrybinę veiklą Lietuvos menininkams bus įteikti Kultūros ministerijoje balandžio 25 d., minint Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos dieną. Laureatui yra įteikiamas medalis, Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos generalinio direktoriaus pasirašytas pažymėjimas ir piniginis prizas iki 1000 JAV dolerių.

Vertinimo komisiją sudaro Kultūros ministerijos sekretorius Juozas Širvinskas, Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius Saulius Vengris, Aplinkos apsaugos inžinerijos centro vadovas, Lietuvos mokslininkų sąjungos tarybos narys Pranas Baltrėnas, Vilniaus dailės akademijos rektorius Arvydas Šaltenis, Lietuvos kinematografininkų sąjungos narys Albinas Šukelis, Valstybinio patentų biuro direktorius Rimvydas Naujokas, Lietuvos autorių teisių ir gretutinių teisių tarybos pirmininkas Gintaras Sodeika, Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros generalinis direktorius Edmundas Vaitekūnas ir Lietuvos gretutinių teisių asociacijos tarybos pirmininkas Rimantas Bagdzevičius.

Su Kultūros ministerijos parengtais Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos apdovanojimų už kūrybinę veiklą nuostatais galima susipažinti Kultūros ministerijos interneto tinklapyje www.muza.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją