Kodėl tapytojui įdomi moters tema? A. Vozbinas pranešime spaudai ironizuoja: „Juk mūza yra moteriškos giminės. Tai ji man vedžioja teptuką... Jeigu kalbant rimčiau, moters, kaip teikiančio gyvybę prado tema - neišsemiama, daug įkvėpimo teikianti, pulsuojanti meilės jėga. Tai patvirtino ne vienas dailininkas, rašytojas ar poetas.“

Aleksandro Vozbino kūriniuose modeliuojamos situacijos, tiesiant giją nuo nerealios būties į realybę. Kur riba tarp fantazijos ir tikrovės, paliekama spręsti žiūrovui. Tai laisva, emocijų prisodrinta, meditatyvi ir kartu ekspresyvi tapyba, pasižyminti išskirtine energija. A. Vozbino tapybinėse drobėse gausu groteskiškų vaizdų, paradoksalių situacijų, kurios provokuoja ir priverčia mąstyti.

Anot meno teoretiko prof. Antano Andrijausko, tapyba Aleksandrui Vozbinui – pirmiausia meistriškumas, linijų, spalvų, formų, energetinių įtampų, kompozicinių santykių, faktūrų kalba, kolorito, improvizacijos galimybių atskleidimas.

Tapytojas Aleksandras Vozbinas Lietuvoje ir užsienyje surengė daugiau kaip 30 personalinių ir dalyvavo daugiau nei 300 grupinių parodų. A. Vozbino kūrinių yra įsigyję Lietuvos dailės muziejus, Vilniaus m. savivaldybė, Nacionalinė M. Mažvydo biblioteka, privačios galerijos ir kolekcininkai iš Šveicarijos, Danijos, Švedijos, Vokietijos, Lenkijos, Izraelio, Rusijos, JAV, Jungtinių Arabų Emyratų ir kitų šalių.

Be tapybos ir pedagoginio darbo, A. Vozbinas imasi ir parodų kuratoriaus veiklos, tapybos parodomis reprezentuoja Lietuvą užsienyje, organizuoja platų pripažinimą įgijusius tarptautinius plenerus „Soutine dienos”.

Tapytojas Aleksandras Vozbinas gimė Vilniuje 1958 m. kovo 4 d. 1982 -1988 m. studijavo Vilniaus valstybiniame dailės institute. Nuo 1990 m. – Lietuvos dailininkų sąjungos narys.

Parodos atidarymo metu bus pristatoma naujai sukurta interneto svetainė Vozbinas.com. Atskiras skirsnis interneto svetainėje – paveikslai moters tematika.

Aleksandro Vozbino paroda „Moteris: reali, nereali, virtuali” galerijoje „Arka“ veiks iki kovo 18 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją