Parodos atidaryme žada dalyvauti Stokholme reziduojantis Graikijos ambasadorius Lietuvai Nikolaos Kouniniotis, vienas iš autorių - K.Lanitis bei parodą kuruojanti Atėnų municipalinės galerijos direktorė Nelli Kyriazi (Neli Kiriazi).

Į Vilnių graikų dailininkų paroda atvyksta iš Rygos.

Atėnuose ir Kipre dirbantis K.Lanitis mėgsta eksperimentuoti su medžiaga ir technika. Tapytojas dar yra žinomas kaip spaudos dailininkas feljetonininkas. Jo parodos rengiamos Graikijoje, Kipre, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje. Menininko darbų yra įsigiję įvairių šalių muziejai bei privatūs kolekcininkai.

G.Michas yra Graikijos vaizduojamojo meno tarybos narys. Jo kūryboje ryškėja geometriškumas ir konstruktyvizmas, būdingi 7-jo dešimtmečio graikų avangardiniam menui.

Menininko darbų įsigijo Graikijos nacionalinė galerija, Belgrado (Serbija) bei Skopjės (Makedonija) šiuolaikinio meno muziejai, Prancūzijos kolekcininkai.

Abiejų graikų menininkų paveikslai yra didelių formatų, jie bus eksponuojami keturiose Vilniaus paveikslų galerijos salėse.

Graikija pirmininkauja ES nuo šių metų sausio iki liepos mėnesio.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją