Kaip praneša Lietuvos dailės muziejus, visuotinai pripažintas dailininkas, daugiausia kūręs išeivijoje (JAV, Konektikuto valst., Ašforde), paliko apie 150 lino ir medžio raižinių, 200 tapybos paveikslų, 100 mišrios technikos kūrinių, 300 piešinių, medinių mozaikų, vitražų projektų.

Jis yra ypatingai nusipelnęs Lietuvai kūrėjas: dar 1971 m. atsiuntė vertingiausių darbų parodą į Vilnių, po eksponavimo visą kolekciją dovanojo tėvynei ir perdavė ją Lietuvos dailės muziejui.

Vėliau, jau atgimimo metais ir atkūrus Nepriklausomybę, dar dovanojo Lietuvos muziejams unikalią nacionalinės vertės kolekciją, kuri yra neįkainojamas meninis mūsų kultūros turtas: Lietuvos dailės muzieju 30 geriausių tapybos, grafikos, akvarelės darbų, spalvotų piešinių. Nacionaliniam M. K. Čiurlionio dailės muziejui – 295 tapybos ir grafikos kūrinius, Žemaičių dailės muziejui Plungėje – 32 tapybos darbus, piešinius, grafikos kūrinius (iš jų – 12 kūrinių ciklą „Zodiako ženklai“), Žemaičių „Alkos“ muziejui – 5 grafikos kūrinius, o taip pat Kauno arkivyskupijai, Telšių kunigų seminarijai.

1971–2008 m. Lietuvos muziejams dailininkas V. Ignas yra padovanojęs savo kūrybos aukso fondą – 413 geriausių kūrinių.

Jo kūrybos pėdsakų galima rasti Kanadoje ir JAV: Pasaulio Lietuvių muziejuje Lemonte, „Alkos“ archyve Putname ir pas privačius asmenis.

Prieš trejus metus dailininkas su žmona Birute sugrįžo į Lietuvą ir apsigyveno Vilniuje.

Dailininkas V. Ignas (iki 1958 m. Ignatavičius) gimė 1924 m. gegužės 16 d. Zacižos kaime Raseinių apskrityje. Jis mokėsi iš Justino Vienožinskio, Antano Gudaičio Kaune, Vilniuje, vėliau – iš Telesforo Valiaus, Viktoro Vizgirdos ir kitų Vokietijoje ir už Atlanto.

Gyveno Čikagoje, Klivlende, Niujorke ir Ašforde sodyboje, lietuviškai pavadintoje Giraite.

V. Ignas sėmėsi įkvėpimo iš lietuvių tautosakos ir tautodailės. Jis surengė per 30 personalinių parodų tiek išeivijoje, tiek Lietuvoje, dalyvavo per 40 grupinių parodų.

Tapytojas Aloyzas Stasiulevičius Igno kūrinius vadina „skaistumu šviečiančiais paveikslais“. Apie dailininką 2001 m. Lietuvos dailės muziejus išleido albumą „Vytautas Ignas“, kuriame išsamiai pristatoma dailininko kūryba, dalyvavimas parodose, publikuojami atsiminimai.