Tragikomiško triptiko pagal pasaulinės literatūros klasiko kūrybą "Juokdario mirtis arba kas nužudė Šekspyrą" premjera įvyks šį penktadienį Vilniuje.

Kaip sakė spektaklio režisierius A.Giniotis, besigilinant į W.Shakespeare'o kūrybą paaiškėjo, kad jis buvo "vienas didžiausių mūsų eros žmogžudžių-žmogėdrų, savo kūryboje maniakiškai mėgęs mirtį ir su ja susijusias peripetijas".

"Keistuoliai" pasistengė rasti raktą šio tragiško ir linksmo karalienės Elžbietos epochos dramaturgo kūrybai ir iš "visų Shakespeare'o mirčių sukurpė vieną spektaklį".

Naujame spektaklyje istoriškai ir sykiu ironiškai žvelgiama į įvairių amžių žmogaus laikyseną mirties akivaizdoje, kapinių ir kapų kulto raidą nuo W.Shakespeare'o iki šių laikų, šmaikščiai ir skaudžiai varijuojama menininko tema jo paties sukurtos mirties kontekste.

Muzikinio spektaklio pagrindą sudaro skirtingų kūrinių ištraukos, polifoniškai pinamos veikėjų linijos, derinamos tragedijos ir komedijos intonacijos. A.Giniočio manymu, "Juokdario mirtis arba kas nužudė Šekspyrą" yra skirtas suaugusiam žiūrovui.

Naująjį spektaklį sudaro trys atskiri paveikslai - "Kruvina meilė", "Pelėkautai" bei "22 Shakespeare'o mirtys".

Spektaklio muzika, kurią sukūrė A.Giniotis kartu su teatro kompozitoriumi Sigitu Mickiu, yra moderniai-klasikinė, įvairių žanrų.

Pasak A.Giniočio, nors naujajame spektaklyje bus "keistuoliškas" požiūris, jis bus savotiškas - nepanašus į kitus teatro spektaklius. Režisierius tikisi, kad šis darbas atvers kitus horizontus, pradės naują "Keistuolių" teatro etapą.

"Juokdario mirties arba kas nužudė Šekspyrą" scenografiją ir kostiumus sukūrė Ramunė Skrebūnaitė, spektaklyje vaidina Joana Čižauskaitė, Aldona Vilutytė, Aidas Giniotis ir Dalius Skamarakas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją