Žilvinas Landzbergas specialiai šiai mugei sukūrė instaliaciją – „Sniego eksportas“, kur iš pirmo žvilgsnio atskiri, tarpusavyje ryšio neturintys objektai netiesiogiai papildo vienas kitą ir kuria bendrą pasakojimą. Per originaliai interpretuotą „Pinocchio” (it. “pušies akis”) pasakos motyvą menininkas kalba ne tik apie autobiografinius įvykius, kūrėjo ir kūrinio santykį, bet ir apie socialines ir ekonomines problemas, tokias kaip paniką keliantys pigūs produktai, plūstantys iš Rytų į Vakarų rinkas.

Užsieninio kolekcininkams jau žinomas jaunosios kartos tapybos atstovas Andrius Zakarauskas Madride pristato visą eilę darbų iš ciklo „Mokykis tapybos” bei keletą piešinių. Jo kūriniuose šmaikščiai ir originaliai derinama figūratyviosios ir abstrakčiosios tapybos kalba, auto-portreto bei peizažo žanrai, padedantys sukurti savitą ženklų sistemą, kalbančią apie dabartinę tapytojo situaciją šiuolaikiniame mene.

Mugės lankytojams galerija „Vartai“ suteiks galimybę susipažinti ir su kitų Lietuvos menininkų - Jurgos Barilaitės, Ugniaus Gelgudos, Ray Bartkaus, Andrew Miksio bei Saliaus Vaitiekūno – kūryba. Galerija mugėje pristatys gausią vizualinę medžiagą: katalogus, portofolio, žurnalus bei kai kuriuos darbus.

Praėjusiais metais galerija „Vartai“ mugėje pristatė U.Gelgudos solo projektą „Trintis“, kuris buvo nominuotas net dviems premijoms: šiuolaikinių medijų premijai „Beep” bei “Ron Brugal”. Po šios ekspozicijos Lietuvių menininką pakvietė net du stambūs foto festivaliai Ispanijoje – “SCAN” Taragonoje bei “Crossroads” Salamankos šiuolaikiniame meno centre DA2. Pastarajame U.Gelgudos kūrinys „Žalgiris“ atsidūrė greta tokių menininkų darbų, kaip Andy Warhol, John Baldessari, Mathew Barney, Joseph Beuys, L. Godard, Douglas Gordon ir kt.

28 metus rengiama ARCO meno mugių scenoje visuomet išsiskyrė dalyvių gausa: 2008 m. joje dalyvavo 224 galerijos iš 30 šalių. Mugė kasmet pritraukia kelis šimtus tūkstančių lankytojų, jų skaičiumi patekdama tarp lyderių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją