Šio spektaklio premjera įvyks kovo 28 dieną Lietuvos nacionalinio dramos teatre.

Be A.Cholinos "Romeo ir Džiuljetos" Lietuvos teatrų scenose yra repetuojami dar du tokio pačio pavadinimo spektakliai - Oskaro Koršunovo teatre ir Kauno muzikiniame teatre.

Spaudos konferencijoje A.Cholina sakė nemananti, kad įvairių teatrų pastatymai turėtų nepasidalinti auditorijų.

Tačiau keletas aktorių, repetavusių ir A.Cholinos, ir O.Koršunovo teatrų spektakliuose, buvo priversti pasirinkti pastarąjį ir nebešoks choreografės pastatytoje "Romeo ir Džuljetoje", nepaisant to, kad jau buvo spėję išmokti savo partijas.

A.Cholina paprastai kviečia į savo pastatymus ne tik profesionalius šokėjus, bet ir dramos aktorius, kurie praturtina spektaklius įdomesniais, gilesniais personažų bruožais. "Romeo ir Džuljetoje" kartu su jaunaisiais Operos ir baleto teatro artistais bei A.Cholinos studentais dalyvaus aktoriai Evaldas Jaras ir Saulius Balandis.

Džuljetos vaidmenį atliks Živilė Baikštytė, Margarita Makejeva ir Indrė Pačėsaitė, Romeo - Martynas Rimeikis, Merkucijaus - Andrius Žužalkinas, Benvolio - Eligijus Butkus, Tebaldo - Aurelijus Daraškevičius, Auklės - Sigutė Mikalauskaitė, Montekių - E.Jaras ir Deimantė Kupstaitė, Kapulečių - S.Balandis ir Aušra Gineitytė, Pario - Donatas Bakėjus.

Iš viso spektaklyje vaidins 35 artistai.

Pasak choreografės, sumanymas pastatyti "Romeo ir Džuljetą" jai kilo po 1996 metais Operos ir baleto teatre pastatytos "Medėjos". A.Cholina džiaugiasi, kad pagaliau atsirado visos sąlygos įgyvendinti šią svajonę.

Choreografė įsitikinusi, kad meilė "Romeo ir Džuljetoje" yra labai intensyvus, tarsi vos kelias akimirkas trunkantis jausmas, todėl ji siekė pastatyti dinamišką, be pertraukos, vienu atokvėpiu praeinantį vyksmą.

A.Cholina nesekė Williamo Shakespeare'o (Viljamo Šekspyro) istorija - jos nuomone, šią reikia išgryninti ir priartinti prie dabarties. Choreografė pabrėžė, kad ji siekė sušiuolaikinti ne formą - spektaklyje nebus gatvės žargono ar gaujų karų - o santykius ir jausmus.

"Romeo ir Džuljetos" scenografiją "su Renesanso dvelksmu" sukūrė Marijus Jacovskis, kostiumus - Marija Rubavičiūtė ir Kotryna Pociūnaitė. Spektaklyje skambės choreografės parinkta šiuolaikinių kompozitorių muzika.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją