Gera nuotaika neišnyksta iš veidų – kiekvienas išsakytas pastebėjimas skatina pasitempti. O ir proga ypatinga. Daugiausiai operoje pasirodantys solistai turi puikią progą perprasti miuziklo žanrą iš vieno iš geriausių jo specialistų.

Jimas Holmesas Svynio Todo istoriją Didžiojoje Britanijoje yra pristatęs jau du kartus („Opera North“ ir „Covent Garden“ teatruose).

Atvykęs tik trumpam padėti D. Ibelhauptaitei statyti miuziklą, muzikos vadovas pasiliko ilgesniam laikui, tarsi to būtų mažai, jis diriguos keturis spektaklius, keturis kitus - Gintaras Rinkevičius.

Pagyręs „Svynis Todas: Demonas kirpėjas“ solistus, dirigentas pastebi, kad aiškiai neištardami paskutinių sakinio žodžių, atlikėjai ne iki galo pajaučia tai, ką sako, o ir prasmingi žodžiai pranyksta, neįvykdę savo užduoties.

Pagrindinius vaidmenis – Svynio Todo ir ponios Lavet – atliks garsūs lietuvių solistai – Dainius Stumbras ir Asmik Grigorian. Miuzikle taip pat išvysime Laimoną Pautienių, Joaną Gedmintaitę, Egidijų Dauskurdį bei kitus.

Vieną iš didžiausių ir spalvingiausių savo vaidmenų kurianti A. Grigorian prisipažino, kad be anglų kalbos perpratimo subtilybių jai teko sunki užduotis – išmokti vaidinti negražų personažą tiek vidumi, tiek išore.

D. Stumbras atviravo, kad jam Svynio Todo vaidmuo – vienas iš sunkiausių, nes operos solistui tenka perprasti miuziklo atlikimą, nors miuziklo žanras ir vadinamas paprastesniu. Tiesa, dėl šio bruožo, anot solisto, Svynio Todo istorija turėtų patikti tam jaunimui, kuris paprastai opera nesižavi.

Kol kas tiek scenografija (Dickas Birdas), tiek kostiumai (Juozas Statkevičius) kuriami, tačiau repeticijose naudojami pagrindiniai spektaklio atributai – stalas, bandelės iš „žmogienos“, skutimosi rankšluosčiai, peiliukai ir kirvis..

„Svynis Todas: Demonas kirpėjas“ premjera įvyks vasario 19 dieną Vilniaus kongresų rūmuose, o kol kas DELFI skaitytojams siūlome trumpam pasižvalgyti į repeticijų salę.

Videoreportaže - daugiau įspūdžių iš repeticijų:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją