Pavelas Bermanas, žymus pasaulio smuikininkas, 1997 -2005 m. Kauno kamerinio orkestro vyr. dirigentas. Jo pastangos ir kūrybiškumas sąlygojo šio kolektyvo meistriškumą ir brandą, daugelį sėkmingų pasirodymų Lietuvoje ir užsienio šalyse, pranešime spaudai rašo koncerto organizatoriai.

Gimęs 1970 m. garsių muzikų šeimoje, P. Bermanas baigė Maskvos P. Čaikovskio konservatoriją. 1987 m. tapo II premijos laureatu Paganini smuikininkų konkurse Genujoje (Italija), o 1990 m. laimėjo I premiją bei aukso medalį tarptautiniame smuikininkų konkurse Indianapolyje (JAV).

1992 – 1993 m. P. Bermanas studijavo profesorės Dorothy DeLay klasėje Juilliardo mokykloje Niujorke. Smuikininkas sėkmingai koncertuoja prestižinėse pasaulio salėse. P. Bermano muzikinė veikla neapsiriboja vien tik koncertais Europoje, Azijoje, Šiaurės bei Pietų Amerikoje. Jis organizuoja tarptautinius kamerinės muzikos festivalius Romoje ir Milane.

Kauno miesto simfoninis orkestras, įkurtas 2005 m., koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje (Latvijoje, Estijoje, Norvegijoje, Italijoje), kasmet dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose, rengia koncertinius projektus, temines programas. Su kolektyvu mielai bendradarbiauja žymūs Lietuvos ir užsienio solistai bei dirigentai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją