Skulptūra nuo šiol apsigyveno specialiai parengtoje nišoje teatro Raudonojoje fojė pirmajame balkone prie Šviesų ložės.

Šalia specialiai apšviestos skulptūros eksponuojamos fotografo Michailo Raškovskio kurtos Jono Aleksos nuotraukos.

Į 70-mečio minėjimą susirinkę artimiausi J. Aleksos žmonės dalinosi gražiausiais atsiminimais apie šią iškilią asmenybę, o po skulptūros atidengimo buvo pakviesti į W. A. Mozarto operą „Don Žuanas“, skirtą dirigentui atminti.

Spektaklyje dainavo Vytautas Juozapaitis, Liudas Norvaišas, Joana Gedmintaitė, Irena Zelenkauskaitė, Kęstutis Alčauskis, Sigutė Stonytė ir Vladas Bagdonas. „Don Žuaną“ dirigavo Maestro Jono Aleksos mokinys ir buvęs kolega Martynas Staškus.

Prieš ketverius metus Anapilin iškeliavęs dirigentas Lietuvos operai dirigavo per 40 metų, ilgą laiką buvo šio teatro vyriausiuoju dirigentu, sukaupė fenomenalią patirtį, dalijosi ja, buvo vienas mylimiausių profesorių Lietuvos muzikos akademijoje, kaip ir vienas talentingiausių ir profesionaliausių dirigentų Lietuvos muzikinėje kultūroje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją