Romaną „Benedikto slenksčiai“ tokia pripažino literatūrologė prof. Viktorija Daujotytė, prozininkės Birutė Jonuškaitė ir Liuda Jonušienė, režisierius Julius Dautartas, G.Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktorė Rima Maselytė, rašoma Panevėžio savivaldybės pranešime.

Laura Sintija Černiauskaitė literatūrologų apibūdinama kaip viena ryškiausių ir populiariausių jaunųjų šiandienos rašytojų. Išleistos trys jos apsakymų, novelių ir pjesių knygos, du romanai - „Kvėpavimas į marmurą“ (2006) ir „Benedikto slenksčiai“ (2008).

Rašytojos knygos yra pelniusios premijų, patenka į kritikų sudaromus pastarųjų metų geriausių knygų dešimtukus, o pjesės sėkmingai pastatytos Lietuvos ir užsienio šalių teatruose.

Panevėžio rajono Stanionių kaime gimęs rašytojas K.Barėnas (1907-2006) išeivijoje rūpinosi lietuviška spauda, dalyvavo visuomeninėje ir kultūrinėje Didžiosios Britanijos lietuvių veikloje. Nuo 1957 iki 1973 m. dirbo laikraščio „Europos lietuvis“ redaktoriumi, vadovavo „Nidos“ knygų klubo leidyklai, parinko spaudai ir redagavo apie 80 knygų, redagavo ir išleido dešimt literatūros almanacho „Pradalgė“ tomų.

Penkių novelių knygų ir keturių romanų autorius. G.Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje saugomas K.Barėno archyvas – asmeninė biblioteka, spaudiniai ir dokumentai, iš jų itin vertinga rankraščių kolekcija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją