Pasak LNF generalinio direktoriaus Egidijau Mikšio, efektyvesnių veiklos modelių buvo pradėta ieškoti įvertinus filharmonijos resursus ir veiklą visoje Lietuvoje. “Koncertinė veikla yra aktyviai vystoma Vilniuje ir Kaune, tačiau šiais metais sieksime, kad koncertinė veikla aktyvėtų ir kituose miestuose, pirmiausia – Klaipėdoje ir Klaipėdos regione”, - teigia E. Mikšys.

Siekiant stiprinti koncertinį gyvenimą bei efektyviai panaudoti turimus resursus buvo priimtas sprendimas tobulinti Klaipėdos filharmonijos veiklą. Klaipėdos muzikinio teatro prašymu buvo atsisakyta turėtų patalpų, pakeičiant jas į mažesnes. Taip pat, siekiant kvalifikuotai organizuoti koncertus, buvo nuspręsta keisti Klaipėdos filharmonijos administraciją.

“Įvertinus veiklą paaiškėjo, kad Klaipėdos filharmonijoje yra susiklosčiusi itin nestabili finansinė situacija, kuri grėsė filharmonijos turto praradimu”, - teigia E. Mikšys. Pasak jo, buvęs Klaipėdos filharmonijos direktorius Alfonsas Vildžiūnas gavo papeikimą už finansinės drausmės pažeidimus ir dėl neteisėtų sutarčių vykdymo. Vėliau ši darbo sutartis buvo nutraukta šalių susitarimu.

Pertvarkius Klaipėdos filharmoniją, koncertinė veikla Klaipėdoje bus organizuojama iš bendradarbiaujant su Klaipėdos savivaldybės kultūros skyriumi, Klaipėdos muzikiniu teatru, Muzikos centru ir Universitetu. Klaipėdos filharmonijos veiklą organizuos administratorius. Artimiausias muzikinis renginys Klaipėdoje, festivalis “Muzikos pavasaris”, bus rengiamas Klaipėdos savivaldybės kultūros skyriaus.

“Filharmonijos veikla Klaipėdoje nenutraukiama ir Klaipėdos filharmonija nėra ir nebus naikinama. Netgi priešingai, šiuo metu vykstantys pertvarkymai Klaipėdoje užtikrins našesnį skyriaus darbą, leis efektyviau panaudoti turimas lėšas ir, svarbiausia, leis stiprinti ir aktyvinti koncertinį gyvenimą Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone ”, - paneigdamas praėjusią savaitę žiniasklaidoje kilusius būgštavimus dėl tariamo LNF Klaipėdos skyriaus uždarymo, užtikrina Lietuvos nacionalinės filharmonijos (LNF) generalinis direktorius Egidijus Mikšys.

Filharmonija Klaipėdos regione rengia festivalius „Nakties serenados“ Palangoje ir „Kuršių Nerija“ Neringoje. Šiemet koncertų skaičius Klaipėdoje ir Klaipėdos regione turėtų išaugti iki 80-ties.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją