Šalys sutarė dėl ilgalaikio bendradarbiavimo principų ir bendrų projektų 2009–2010 metais. Numatyti Lietuvos nacionalinio simfoninio, Lietuvos kamerinio, Klaipėdos kamerinio orkestrų, Kauno valstybinio choro, orkestro „Sinfonietta Riga“ bei Rygos katedros berniukų choro koncertai abiejose šalyse.

„Šis susitarimas – didelis žingsnis į priekį stiprinant nacionalinės muzikos plėtrą bei propaguojant geriausius Latvijos ir Lietuvos muzikos atlikėjus ne tik Baltijos šalyse, bet ir platesniuose klasikinės muzikos vandenyse“ – kalbėjo sutarčių pasirašymo ceremoniją pradėjęs Latvijos koncertų direkcijos valdybos narys Guntaras Ķirsis.

„Glaudus bendradarbiavimas, o ne konkuravimas yra ypač svarbus norint išlikti mūsų valstybėse, kuriose muzikos rinkos labai mažos, o gerų muzikantų – daug“, – minėjo Klaipėdos koncertų salės direktorė Danutė Žičkuvienė.

Pasak LNF pranešimo spaudai, koncertinių įstaigų vadovų susitikime aptartas ir vienas ambicingiausių šių metų Baltijos šalių bendradarbiavimo rezultatų – Lietuvos nacionalinės filharmonijos inicijuotas ir į programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ renginių sąrašą įtrauktas projektas „Viva Musica Via Baltica“, sujungsiantis Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos ir Lenkijos koncertines įstaigas bei jų atstovaujamus kamerinius orkestrus.

„Labai simboliška, kad Baltijos šalių koncertinės įstaigos žengia glaudesnio bendradarbiavimo link metais, kuriais minėsime Baltijos kelio dvidešimtmetį“, – pabrėžė Lietuvos nacionalinės filharmonijos generalinė direktorė Rūta Prusevičienė.

Lietuvos nacionalinė filharmonija, Kauno valstybinė filharmonija, Klaipėdos koncertų salė ir Latvijos koncertų direkcija yra didžiausios Lietuvos ir Latvijos koncertinės organizacijos, kiekvienoje šalyje vidutiniškai surengiančios daugiau nei tūkstantį koncertų per metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją