„Operos švyturių“ teikimas – graži teatro tradicija. Didėjantis nominantų būrys – tai įrodymas, kad turime puikių solistų, o ateinančių metų pastatymai neabejotinai atvers duris naujiems vardams, kurie bus verti šio garbingo apdovanojimo“, – pranešime spaudai sakė Gintautas Kėvišas, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius.

Visi laureatai bus pagerbti ir apdovanoti tradicinėmis „Operos Švyturių“ statulėlėmis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre Naujųjų metų išvakarėse, premjerinio spektaklio „Meilės eliksyras“ pertraukos metu. Šių metų „Operos švyturiams“, kaip ir kasmet, įteikiamos ir piniginės premijos. Rėmėjų skirtas prizinis fondas siekia 30 tūkstančių litų.

Paskutinį metų vakarą „Operos švyturiai“ ir piniginiai prizai bus įteikti 4 nominantams: „Metų operos švyturys“, „Metų baleto švyturys“, „Metų operos viltis“, „Metų baleto viltis“ (šios dvi nominacijos skiriamos jauniesiems teatro solistams).

2008 metais „Operos Švyturiais“ tapo:

Metų operos švyturys: Vladimiras Prudnikovas – už Boriso Godunovo („Borisas Godunovas“) ir vyskupo Dono Toribijo („Meilė ir kiti demonai“) vaidmenis;

Metų baleto švyturys: Andrius Žužžalkinas – už Kaščėjaus Nemirtingojo („Ugnies paukštė“), Nižinskio („Diagilevas. Fantazijos“), Kasijaus („Dezdemona“) ir Dievuko („Bajaderė“) vaidmenis;

Metų operos viltis: Rafailas Karpis – už Misailo („Borisas Godunovas“) vaidmenį, už Goro („Madam Baterflai“) ir Žydo („Salomėja“) vaidmenis atliktus gastrolėse;

Metų baleto viltis: Romas Ceizaris – už Princo („Spragtukas“) ir Karalaičio („Snieguolė ir septyni nykštukai“) vaidmenis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją