Pasiruoškite būti išpilti šalto prakaito, „paragauti“ amerikietiškų kalnelių ir pasimėgauti pro šalį lekiančiais gražiais ir nebūtinai vaizdais iš 25 metų Ježio Skuros gyvenimo, kuriame netrūksta beprotybės, haliucinacijų, meilės ir ... kraujo, žadama Menų spaustuvės pranešime spaudai.

Praeitais metais šiuo darbu debiutavę ir sulaukę didelio žiūrovų bei teatro kritikų dėmesio, maištingi kūrėjai įėjo į teatro pasaulį drąsiai ir laužydami nusistovėjusias konvencijas: spektakliu jie nė kiek nekoketuoja su publika, greičiau – smogia iš peties pristatydami stilingą minimalistinį spektaklį, kuriuo kalba savo kartai ir apie ją. Vienintelės dekoracijos – raudonos kėdės ir cigaretės; jos ir padeda atskleisti į suaugusiųjų pasaulį žengiančio Skuros atsiribojimą nuo pasaulio, pastūmėjusį jį į žiaurų nusikaltimą.

M. Walczako pjesė pasižymi daugiasluoksniais filosofiniais tekstais, kuriuos režisieriui „išspręsti“ ir perkelti į sceną yra sudėtinga užduotis. Režisieriaus Artūro Areimos mostai vyriškai santūrūs – nesiekdamas plačios emocijų amplitudės, jis pasitelkia ironiją, humorą, šėlsmą.

Scenoje tai įgyvendina puikūs aktoriai – giliu balsu dudenanti Pauliaus Ignatavičiaus Uždanga, seksualusis Olgos Generalovos Judas, jokių tabu neturintis Daumanto Ciunio Auksis, isteriškas Tomo Rinkūno prisitaikėlis –Horacijus Išorinis, pasimetusi Agnės Kiškytės Elė ir Tado Gryn nelaimėlis Skūra, vilkintis marškinėlius „rockstar looking for groupies“.

Spektaklis „Kelionė į kambario vidų“ vyks Menų spaustuvės Kišeninėje salėje gruodžio 18 ir 20 d. 19 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją