Pasak parodos kuratorės menotyrininkės Neringos Černiauskaitės, paroda nesistengia aprėpti kuo daugiau autorių, tačiau siekia išskleisti skirtingus šiuolaikinio piešinio suvokimus ir formas bei sutvirtinti šios mažai nagrinėtos, tačiau įdomios ir intriguojančios medijos pozicijas šiuolaikinėje Lietuvos meno scenoje.

„Kol kas ši išraiškos priemonė, tiek dėl technikos, tiek dėl pateikimo yra vertinama kaip antraeilis, pagalbinis žanras. Apie tai liudija ir tendencija nerėminti piešinių, o tiesiog kabinti juos ant sienos, sudarant įvairius koliažus. Tikimės, jog ši paroda pripratins mūsų publiką prie kitokio požiūrio į piešinio estetiką“, - pranešime spaudai sako N. Černiauskaitė.

Parodos rengėjų teigimu, „Popierinis ekranas/Paper screen“ atskleis ekrano - sąmonės - popieriaus lapo grandinę, kuria viena ar kita kryptimi nuolat keliauja pranešimai, mintys, vaizdai. Jie savaime gana abstraktūs, bekontekstiniai, tačiau perleisti per vieną iš šios grandinės „filtrų“ įgauna konkretų pavidalą.

„Kiekvienas parodos dalyvis turi savo sąmonės „filtrą“, todėl vieniems pranešimai popieriaus lape nusėda belaikėmis pavienėmis figūromis, kitiem – istorijomis, tretiems – asmeniška ženklų sistema“, - pasakoja N.Černiauskaitė.

Parodos pavadinimas nurodo ir į dabartinį vaizdų organizavimo erdvėje principą, kuris vienaip ar kitaip atkartoja tiek televizoriaus, tiek kompiuterio ekrane matomą informacijos pateikimo būdą. Dažniausiai tai vienu metu vienoje plokštumoje pateikiami skirtingi, vienas su kitu nesusiję pranešimai, vykstantys ar įvykę skirtingose vietose ir laiko momentuose.

Parodoje „Popierinis ekranas/Paper screen“ savo darbus pristatys Linas Jablonskis, Gintaras Makarevičius, Domas Noreika, Kristina Šepetytė, Andrius Zakarauskas.

Galerijoje „Vartai“ paroda „Popierinis ekranas/Paper screen“ vyks iki sausio 6 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją