Albume „Sapnas" - keturiolika dainų, iš kurių keturios autorinės V. V. Landsbergio bei dešimt liaudies dainų su naujomis aranžuotėmis suskambančių visiškai naujai. Tiesa, kalbant apie naujas liaudies dainų aranžuotes, reikėtų paminėti, jog muzikinis dainų apipavidalinimas šiame albume yra itin įvairus ir spalvingas (įraše dalyvavo ir kompozitorius bei muzikantas Raimondas Rašpoliauskas), tačiau liaudies dainų melodijos yra nepakeistos, o paliktos maksimaliai autentiškos.

Pasak klubo pranešimo spaudai, kompozitoriaus R. Rašpoliausko dėka kai kuriuose kūriniuose liaudies motyvai sumišę su švelniomis pianino improvizacijomis – tokiu būdu dainuojamoji poezija praturtinama džiazo skambesiu, o vokalistų Ramunės ir Vytauto Landsbergių balsai itin darniai suskamba harmonijoje, o taip pat ir atkartodami vienas kitą sutartinėse.

Dainos nuo pirmų akordų ir žodžių įtraukia į harmoningą, melancholišką pasaulį, kuriame jau nebesvarbu tampa kur prasideda autorinė, o kur liaudies kūryba, nes svarbiausia čia – vidinis ritmas, pajautimas, kuriais ir atpažįstama tikrovė (ar tai būtų poetinis sapno pasaulis, ar liaudies patirtis).

Koncertas įvyks gruodžio 6 dieną, šeštadienį, 20 valandą, Palangos klube „Vandenis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją