Penktadienį koncertuos Lukas Geniušas

Simfoniniame koncerte gros jaunas talentingas pianistas, kylanti žvaigždė Lukas Geniušas. Diriguos Martynas Staškus. Koncerto programoje – vienas gražiausių P. Čaikovskio kūrinių - Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 1 b-moll, kurį kompozitorius sukūrė 1875 metais ir dedikavo pianistui – virtuozui Nikolajui Rubinšteinui ir J. Brahmso Simfonija Nr. 2 D-dur.

„...visapusiškai kilnus grojimas, pianisto amžiui neįprasta branda, verčianti pamiršti atlikėjo amžių...“ – taip, anot LVSO pranešimo spaudai, apie pianistą Luką Geniušą rašo spauda.

Kritikai pastebi, kad nepaisant jauno amžiaus, Luko Geniušo, kaip atlikėjo pasiekimai tolygūs subrendusio solisto pasiekimams. Koncertuoti Lukas pradėjo nuo šešerių, o būdamas dvylikos metų laimėjo pirmąją vietą Sankt Peterburge vykusiame tarptautiniame pianistų konkurse „Žingsnis į meistriškumą.“ Keturiolikos sulaukęs Lukas laimėjo antrąją vietą F. Šopeno jaunųjų pianistų konkurse, o po jo pradėjo koncertuoti kaip solistas. Jaunasis atlikėjas 2005 metais laimėjo sidabro medalį tarptautiniame pianistų konkurse „Gina Bachauer“ Solt Leik Sityje (JAV). 2007 m. laimėjo antrą vietą Škotijos tarptautiniame pianistų konkurse (Scottish International Piano Competition 2007).

Šią vasarą pianistas Lukas Geniušas įstojo į Maskvos konservatorijos pirmąjį kursą. Priimtas pirmuoju numeriu iš stojusiųjų 90 pianistų. 2008 m. rugsėjį – laimėta antroji vieta ir sidabro medalis tarptautiniame pianistų konkurse „Allegro vivo“ San Marine, po šios sėkmės Lukas Geniušas sulaukė kvietimo koncertuoti JAV ir Italijoje.

Šeštadienį – ugningas koncertas „Born to beat wild“

Kameriniame vienos valandos koncerte „Born to beat wild“ gros ne tik charizmatiškasis perkusijos meistras Pavelas Giunteris, bet ir specialiai šiam koncertui drauge besiruošiantys muzikantai. „Giunter percussion“ nariai – Viktoras Mogilo-Žano, Gediminas Mačiulskis, Tomas Kulikauskas, solistai - Algirdas Januševičius (trimitas) ir Zbignevas Levickis (smuikas).

Ansamblis „Giunter Percussion“ (anksčiau „Vilniaus mušamieji“) įsikūrė perkusininko Pavelo Giunterio iniciatyva 1995 m. ir yra pirmasis mušamųjų ansamblis Lietuvoje.

Kolektyvas išsikovojo publikos pripažinimą ir tapo populiarus ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Ansamblis dažnai koncertuoja didžiausiuose šalies muzikiniuose įvykiuose, taip pat prestižiniuose festivaliuose Latvijoje, Lenkijoje, Baltarusijoje, Danijoje. Ne vienas žymus lietuvių kompozitorius yra dedikavęs ansambliui savo kūrinius.

„Aš manau, kad koncertas su maestro David Geringu būtinai įvyks. Ateityje, ne tik Vokietijoje, bet ir Lietuvoje. Koncertą „Born to beat wild“ taip pavadinome įkvėpti to paties pavadinimo kompozitoriaus ir perkusininko Nebojša Jovan Živkovičiaus kūrinio trimitui ir dideliam būgnui. Šis kūrinys kaip tik ir skambės koncerte. Didžiuojuosi, būdamas Živkovičiaus ansamblio „Jovan Percussion Project. Intercontinental“ narys. Mus sieja didelė draugystė ir toks pat požiūris į muziką. Koncerte skambės du Živkovičiaus kūriniai,“ – teigė Pavelas Giunteris.

Kameriniame koncerte taip pat išgirsime Johno de Beradinio, Arturo Lipnerio ir Christopherio Rouse kūrinius. Simfoninio koncerto pradžia 19 val., kamerinio – 18 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją