Vokalistė Daiva Starinskaitė, Liutauras Janušaitis (klavišai), Domas Aleksa (bosinė gitara), Aleksandras Raičenoks (saksofonas), Darius Rudis (būgnai) į Vilniaus mokytojų namuose vyksiančias iškilmes privilios, ko gero, ne tik prisiekusius skaitytojus.

Jų specialusis projektas „2B or not 2B“ Viljamo Šekspyro motyvais visų pirma skiriamas dvidešimtmečių - trisdešimtmečių kartai, bet durys atviros visiems. Profesionalumu, virtuozišku instrumento valdymu pagarsėjusi grupė bus patraukli kiekvienam, pasiilgusiam naujo požiūrio.

Gruodžio 5 dieną Vilniaus mokytojų namuose laukiami visi - renginiai nemokami. Vietoj bilieto patariama atsinešti knygą.

Savo mėgstamas knygas pristatys žymūs, skaitantys ir skaitymą skleidžiantys visuomenės žmonės - Leonidas Donskis, Jurgita Šeduikytė, Algis Ramanauskas, Renata Mikailionytė. Renginį ves Skaitymo metų renginiuose jau ne kartą matytas ir girdėtas Gabrielius Liaudanskas - Svaras.

"Ateik su knyga. Mainyk" - kviečia Skaitymo metų baigiamosios iškilmės. Knygų mainų kampelyje galėsite palikti jums jau nebereikalingą knygą - gal namuose turite dvi jos laidas; o gal tiek kartų skaitėte, kad išmokote tekstą atmintinai? Rasite kitą leidinį, kurio gal senokai ieškote.

"Knygų rekomendacijų medyje", sukurtame Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos auklėtinių bei mokytojų, be abejo, atsiras vietos kiekvieno renginio dalyvio siūlomai knygai - nebus nei cenzūros, nei kontrolės. Dailės mokykla kvies ir į amatų dirbtuves.

Kuo įvairiausios patirtys, kuo skirtingiausias amžius - tokia ir Skaitymo metų, ir baigiamojo renginio esmė. Vaikų dėmesio laukia rašytojas Selemonas Paltanavičius bei aktorė Saulė Degutytė. Aktorių trupė "Teatriukas" dovanos koncertą "Vaikystės pusnys ir žiedai" kartu su Lietuvos kameriniu orkestru - čia atsigaus žaismingos klasikos ir aukštojo meno pasiilgusios širdys.

Hipių judėjimas, jo auginta karta neįsivaizduojama be knygos, be poezijos. Muzikinis projektas "Strange Doors" dedikuojamas vieno garsiausių XX amžiaus amerikiečių poeto ir dainininko Jim'o Morrison'o kūrybai ir legendinės grupės Doors muzikai. Šio projekto kūrėjai bei atlikėjai - Karolis Vaitiekūnas (vokalas), Liudas Mockūnas (saksofonas), Leonardas Bėkša (klavišai), Paulius Volkovas (gitara), Vytis Nivinskas (kontrabosas), Josh'as McClung'as (būgnai).

Jaunųjų poetų skaitymai, dainuojamosios poezijos "Stipriai kitaip" koncertas, pažintis su Metų knygos rinkimų geriausio penketuko rašytojais, Sigito Parulskio naujo romano "Murmanti siena" pristatymas - tai jokiu būdu ne atsisveikinimas su skaitymu, o tik Skaitymo metų palydos.

„Skaityk. Atrask. Tobulėk“ – šis šūkis, skambėjęs Skaitymo metais, jų baigiamajame renginyje įgyja intriguojančią prasmę: būtent jo pagrindu sukurta pramoginė programa, viliojanti ir vienijanti skirtingų kartų, požiūrių ir pomėgių žmones.

„Skaitymo metai baigiasi, tegyvuoja skaitymas!“ – primena baigiamasis Skaitymo metų renginys. Šie žodžiai skambės ne tik Vilniaus mokytojų namuose, ir ne tik gruodžio 5 dieną.

Skaitymo skatinimo programa mūsų valstybėje tęsiasi. Jos iniciatyva gimę projektai "Skaitymas viešosiose erdvėse", "Recenzijų lietus", interneto svetainė skaitymometai.lt gyvina ir keičia Lietuvos savastį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją