„Šis projektas ne tik puiki galimybė pažinti šias išskirtines bendruomenes, bet ir pamatyti savo tolerancijos ribą“ – pranešime spaudai sako projekto organizatorė Goda Sadzevičiūtė. „Visiems mums vienaip ar kitaip daro įtaką visuomenės nuomonė ir sukurti stereotipai. Gaila, tačiau būtent dėl šių nusistatymų dažnai nesusipažįstame su asmenimis priklausančiomis skirtingoms subkultūroms, o dar dažniau jų nesuprantame“.

Visas projektas sudarytas iš 3 renginių, kuriais stengsimės keisti žmonių stereotipinę nuomonę. Pirmasis renginys – seminaras apie subkultūras, kuris vyks gruodžio 4d. (ketvirtadienį) KTU III rūmuose (Laisvės al. 13) . Šį seminarą ves daug su įvairiomis jaunimo grupėmis ir subkultūromis dirbantys ir bendraujantys vedėjai: G&G Sindikato vokalistas Svaras ir Pilietinių iniciatyvų centro direktorius Girvydas Duoblys.

Gruodžio 6d. visi norintys kviečiami į du renginius. Nuo 17 val. „Amerika pirtyje“, medžiotojų salėje vyks susitikimas su daug pasiekusiomis asmenybėmis kurie nebijojo ir nebijo savo idėjų, kitoniško stiliaus. Susitikimo svečiai kompozitorius Giedrius Kuprevičius, 1977 m. Anglijoje įsikūrusios punk oi! grupės „Sham 69“ nariai bei vieno populiariausių neformalios muzikos festivalių Lietuvoje „Antipop's“ organizatorius Alex.

Po susitikimo, tame pačiame klube vyks punk oi! grupės „Sham 69“ koncertas. Koncerte taip pat dalyvaus vilniečiai „Oil Busters“ bei „Toro Bravo“. Koncertas vyks naktiniame klube „Amerika pirtyje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją