Vaidmenis šokio spektaklyje „boHema“ kuria žinomi Lietuvos baleto šokėjai: Aurelijus Daraškevičius (Oscaras Wilde‘as), Igoris Zaripovas (Wilde‘o mylimasis Bozis), Rūta Kudžmaitė (Wilde‘o žmona) bei kiti Lietuvos baleto šokėjai.

Šokio spektaklio „boHema“ garso takelis apjungia įvairiausius muzikos stilius. Čia dera ir romantiškasis Šopenas, ir temperamentingas tango ar Richard‘o Wagner‘io muzika. O. Wilde’o dienoraščio ištraukas skaitys aktorius Dainius Kazlauskas.

Pasak šokio spektaklio „boHema“ choreografo Jurijaus Smorigino, „boHema“ bus dinamiškas šokio spektaklis, kuriame, bene pirmą kartą Lietuvos šokio scenoje bus atvirai pažvelgta į netradicinės seksualinės orientacijos žmonių jausmus: „Kad ir koks Wilde‘as buvo talentingas, visuomenė sulygino jį su žemė. Užtenka sužinoti apie netradicinę žmogaus seksualinę orientaciją ir jo idealas iš karto sugriaunamas. Kaip kūrėjui man buvo įdomu atskleisti, ką išgyveno ne tik Wilde‘as, bet ir patys artimiausi jam žmonės, pavyzdžiui, jo žmona Constance (Konstancija), apie kurią paprastai nutylima“, – apie šokio spektaklio „boHema“ idėją sakė J. Smoriginas.

Knygą „De profundis“ (arba „Kalėjimo išpažintis“), kuria paremtas šokio spektaklis „boHema“, Oscaras Wilde‘as paraše kalėjime, kur du metus kalėjo nuteistas „už nepadorius veiksmus su kitais vyriškos lyties asmenimis“. Šiame kūrinyje Wilde‘as atvirai išpažįsta savo audringus gyvenimo metus ir savo begalinę meilę Boziui.

„Būtų neteisinga Oscarą Wilde‘ą ir jo kūrybą vertinti tik kaip virtinę skandalingų detalių. Wilde‘ą pirmiausia vertinu kaip genijų, kurio aštrus protas provokuoja net ir šių dienų žmogų“, – įsitikinęs šokio spektaklio kūrėjas J. Smoriginas.

Šokio spektaklio „boHema“ premjera įvyks vasario 25 dieną Valstybiniame Jaunimo teatre.

„Vilniaus baletas“ įkurtas 2000 – ųjų pavasarį. Meno vadovas – choreografas Jurijus Smoriginas, sukūręs daugiau nei 25 pastatymus viso pasaulio scenose. Per du sezonus „Vilniaus baletas“ pristatė šokių spektaklius „Choreografo laiškai M. K. Čiurlioniui“ ir „Barbora Radvilaitė“ (bendras projektas su Valstybiniu Jaunimu teatru).

“Vilniaus baleto” statomi spektakliai – novatoriški, netelpantys į akademinio teatro rėmus. Juose gimsta ir formuojasi naujosios šokio žvaigždės, puošiančios dabartinį Lietuvos šokio elitą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją