Rugsėjo mėnesio pabaigoje Ieva Stundžytė pristatė spektaklį žmonėms nuo šešerių metų „DiViDukas“.

Jeano Anouilhio pjesė „Vyturys“ buvo parašyta 1953 metais. Pats dramaturgas ją priskyrė prie kostiuminių pjesių (pièces costumees), kurios iš tiesų yra istorinės pjesės, sukurtos remiantis realiai gyvenusių, istorinių asmenybių likimais. Nepaisant to dekoratyvaus „kostiumiškumo“, pjesėje išlieka Jeano Anouilhio kūrybai būdingas egzistencializmas ir jo keliami būties klausimai.

Kaip teigia aktorė Judita Urnikytė, „šiame spektaklyje mergelės Žanos – aktorės – moters istorija pasakojama žiūrovų teismui, juos pačius įtraukiant į vyksmą. Žana sprendžia pasirinkimo klausimą, kuris yra didžioji lemties lygtis“.

„Išlaisvinti Žaną“ – tai iššūkis ir išbandymas pačiai aktorei bei ją supantiems žiūrovams. Tai savotiška monolaboratorija, į kurią nelauktai ir netikėtai yra įtraukiamas kiekvienas. Aktorės – moters – asmenybės istorija pasakojama žaisminga, improvizuota, atvira bei drąsia dialogo forma, kuri neleidžia ramiai stebėti veiksmo.

„Išlaisvinti Žaną“ – tai antrasis teatro laboratorijos „Atviras ratas“ pristatomas monospektaklis (aktoriaus J. Tertelio PRA jau spėjo pelnyti žiūrovų dėmesį bei simpatijas) ir pirmas aktorės Juditos Urnikytės monodebiutas.

„Išlaisvinti Žaną“ premjera – lapkričio 13 d. 19 val. ir lapkričio 28 d. 19 val. Menų spaustuvės Kišeninėje salėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją