„Trimatrix. Trys judėjimai“ – labai aiškios struktūros šokio ir muzikos lydinys, kuriame viskas – nuo kostiumų ir judesių iki scenografijos – logiška, tikslu, simetriška. Scenoje greta Loros Juodkaitės – ir du Nacionalinio operos ir baleto teatro šokėjai Andrius Žužalkinas ir Igoris Zaripovas. Spektaklis Tomo Dobrovolskio sumanymu remiasi trimis polimetrinėmis muzikos linijomis, kurias šokyje atspindi trimis skirtingomis kryptimis judantys šokėjai.

Kiekvienas jų įkūnija vieną iš trijų gamtoje egzistuojančių vandens pavidalų. Energinga ir improvizuota perkusija sudaro kontrastą šokėjų judesių tikslumui ir pabrėžtinam choreografijos schematiškumui, rašoma Menų spaustuvės pranešime spaudai.

Lietuvos žiūrovams šis spektaklis bus rodomas tik trečią kartą – premjera įvyko tarptautiniame šiuolaikinio šokio festivalyje „Naujasis Baltijos šokis’07”, o praeitų metų pabaigoje menininkai buvo pakviesti pristatyti šį kūrinį svarbiausioje Jungtinės Karalystės šiuolaikinio šokio scenoje Londono „The Place“.

„Trimatrix“ – jau ne pirmas choreografės Loros Juodkaitės kūrinys, kuriame susilieja šiuolaikinis šokis ir kiti menai. Ji kuria su džiazo muzikantais, dainininkais, baleto šokėjais, kuria scenoje ir gatvėje, filmuojasi kine. Juodkaitės kūrinių dažniausiai negalima priskirti nei šokio, nei teatro, nei jokiai kitai kategorijai – vieno pasirodymo metu publikos akivaizdoje ji nusiskuto plaukus ir kabojo ant lyno, kito – improvizavo su gyvai grojančiais džiazo muzikantais ir šoko tapydama, o „Salamandros sapne. Paveiksle“ – užhipnotizavo žiūrovus ilgu, tarsi žmogaus anatomiją paneigiančiu sukiniu.

Pasak kritikų, tai, ką kuria Juodkaitė, šiuo metu yra įdomiausia Lietuvos šiuolaikiniame šokyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją