Per ilgus darbo metus pastebėta, kad daugelis Lietuvos vaikų ir jaunimo, o ypatingai tie, kurie gyvena atokesnėse miesto dalyse, vietovėse šalia Vilniaus visai nepažįsta teatro pasaulio, niekada nėra buvę teatre ir nematę nei vieno spektaklio. Skaudžiausia, kad jie neturi nei finansinių, nei fizinių galimybių atvykti į teatrą.

ASITEŽAS nusprendė bent iš dalies pamėginti spręsti šią problemą. Jau įpusėjusio, Kultūros sporto ir rėmimo fondo bei Vilniaus savivaldybės lėšomis vykdomo projekto dalyviai – profesionalūs teatrai aplankė ir iki gruodžio pabaigos rodys spektaklius ne tik mokymo įstaigose ir darželiuose: teatras pasibels ir į globos namų bei miestelių bibliotekų duris.

ASITEŽO asociacijos prezidentė Violeta Podolskaitė pranešime spaudai pabrėžia, kad tokia spektaklių sklaidos būtinybė ne kartą pasitvirtino tarptautinių ir nacionalinių ASITEŽO festivalių metu.

„Vaikų gausa, jų susidomėjimas ir dėkingumas įrodė, kad turime vaikų laukti ne tik teatre, bet stengtis nuvykti pas juos ten, kur jie gyvena. Valstybės finansavimo ir mūsų nuoširdaus darbo pastangomis turime siekti, kad tie vaikai galėtų pamatyti spektaklį nemokamai. Šitaip pirmą kartą pakviesdami juos į teatro pasaulį, mes padėsime gerą pamatą būsimiems susitikimams, o ir dar daugiau – pamatus būsimos kultūringos, teatru besidominčios ir teatrą mylinčios bei suprantančios asmenybės augimui“ – apie projektą kalbėjo Violeta.

Projekto dalyviai: Teatras „Atviras ratas“, „Elfų teatras“, Teatras „Lėlė”, „Paršiukas Ikaras“, „Stalo teatras“, aktorių grupė „Teatriukas“, teatras „Vaivorykštė“, Panevėžio teatras „Menas“. Reikia pabrėžia, kad šie teatrai dabar turi galimybę pasitikrinti tas vietas, kuriose galės dar kartelį pasirodyti 2009 m. tarptautinio ASITEŽO festivalio metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją