Pasak teatro pranešimo žiniasklaidai, praėjusiais metais šiame festivalyje buvo pristatytas teatralizuotas šios pjesės skaitymas, o pati pjesė (Lauryno Juknos slapyvardžiu) pateko į geriausių pjesių penketuką. Šiemet, kaip ir reikalauja festivalio nuostatai, „Versmės“ žiūrovai išvys nebe pjesės skaitymą, o spektaklio pastatymą.

„Pabėgimo į Akropolį“ veiksmas žiūrovus nukelia į mažą Lietuvos miestelį. Pagrindinių veikėjų, paauglių Živilės ir Dariaus, gyvenimas ir patiriamas pasaulis atrodo žiaurus, kartais juokingas, o kartais- skaudžiai absurdiškas. Jaunuoliai bando nuo jo bėgti į svajonių miestą Akropolį, kuris pagrindinei herojei Živilei atrodo kaip didysis išsigelbėjimas.

Akropolyje viskas labai gražu – gražūs žmonės, gražūs vaizdai, ir svarbiausia, - ten visko yra. Tačiau galiausiai paaiškėja, kad Akropolis – visai ne svajonių miestas, o paprasčiausias prekybos centras, dažnai mažų miestelių paauglių vizijose ir noruose besikuriantis kaip laimingos svajonių erdvės modelis.

Šiame spektaklyje jo kūrėjai atskleidžia savo kritišką požiūrį į šiuolaikinę, vartotojiškumu persismelkusią visuomenę. Šioji kritika leidžia „diagnozuoti“ ir pamatinę tokios visuomenės žmonių ligą - vienatvę, neišvengiamai provokuojančią abejingumą bei susvetimėjimą. Scenoje septyni aktoriai iš spalvingos situacijų karuselės ir daugybės skirtingų personažų kurs vieną istoriją apie šių dienų pasaulį, kuris būna visoks: ir liūdnas, ir gražus.

Spektaklyje „Pabėgimas į Akropolį“ vaidina Agnė Kaktaitė, Marija Korenkaitė, Judita Urnikytė, Eimantas Bareikis, Vytautas Leistrumas, Jonas Šarkus, Justas Tertelis.

Pirmą kartą parodytas nacionalinės dramaturgijos festivalyje „Versmė“, teatro laboratorijos „Atviras ratas“ repertuare spektaklis „Pabėgimas į Akropolį“ planuojamas rodyti po Naujųjų Metų.

Tačiau tai ne vienintelis „Atviro rato“ pasirodymas „Versmėje“. Šiemet festivalyje bus parodytas ir aktoriaus Justo Tertelio vienaveiksmis monospektaklis pradedančiam aktoriui „PRA“. Praėjusiais metais ši Justo Tertelio pjesė taip pat pateko į geriausiųjų penketuką. „PRA“ bus rodomas lapkričio 10 d. 21 val. Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžiojoje salėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją