Liepos pradžioje Maskvos "Mossoveto" teatre įvyks E.Nekrošiaus statomo spektaklio pagal Antono Čechovo pjesę "Vyšnių sodas" premjera.

Interviu režisierius pripažįsta, kad A.Čechovas jam yra labai artimas, tačiau jis negalėtų jo vienareikšmiškai įvardinti pesimistu ar optimistu. "Jo kūryboje yra daug šviesos, bet ir labai tamsių dalykų. "Vyšnių sodas" - labai griežta, negailestinga pjesė." - teigia režisierius.

Kalbėdamas apie trupę, kurią E.Nekrošius surinko "Vyšnių sodo" pastatymui, E.Nekrošius pabrėžė, kad aktorių populiarumas jam neturėjęs jokios reikšmės. "Aš tiesiog pasirinkau labai psichologiškai ramius aktorius. Labiau kreipiau dėmesį į jų žmogiškas savybes, o ne į sugebėjimus ar populiarumą."

E.Nekrošiaus planuojamojo spektaklio pagal A.Čechovo "Vyšnių sodą" Ranevskajos vaidmuo atiteko Liudmilai Maksakovai, Lopachiną vaidins Jevgenijus Mironovas, Gajevą - Vladimiras Iljinas, Firsą - Aleksejus Petrenka, Petią Trofimovą - Igoris Gordinas, Varią - Inga Oboldina, Šarlotę - Irina Apeksimova.

"Vyšnių sodo" repeticijos prasidės gegužės 15 dieną Vilniuje, po to bus tęsiamos Maskvoje.

E.Nekrošiaus "Vyšnių sodą" prodiusuoja Konstantino Stanislavskio fondas. Šis spektaklis taps pirmuoju fondo remiamu tarptautiniu projektu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją